Kulsko

Po nekajletnem premoru so Štuk spet napolnili otroci in pričakali Božička

Klub študentskih in dijaških družin Maribor (KŠDDM) in Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) sta v ponedeljek, 19. decembra 2022, v prostorih ŠTUK-a pripravila že tradicionalni projekt »Božiček – obdarovanje otrok študentskih družin«. Po nekajletnem premoru zaradi epidemije, so tako otroci študentskih družin ponovno srečali Božička v živo.

Obdarovanje otrok Kluba študentskih in dijaških družin se izvaja že vrsto let. Študentske družine poleg daril pričakajo tudi animirane predstave in druženje.

Klub študentskih in dijaških družin Maribor (KŠDDM) je bil ustanovljen leta 2004, z namenom da združuje študente in dijake, ki pričakujejo ali že imajo otroka. Klub jim omogoča športne, kulturne, humanitarne in izobraževalne dejavnosti. KŠDDM trenutno šteje 42 včlanjenih družin, ki imajo od enega do pet otrok. Vse od začetka tesno sodelujejo s Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru (ŠOUM), ki jim nudi prostore in finančno podporo.

Študentske družine imajo sicer veliko aktivnosti na voljo skozi celotno leto. KŠDDM za svoje člane organizira različne dogodke: izlete, piknik v mestnem parku, drsanje, pohodi, predavanja za starše, ogledi lutkovnih in gledaliških predstav in  pogosta druženja.

božiček, kšddm

Letos so se družine znova zbrale na Štuku. Za praznično vzdušje je najprej poskrbela pevka Neli Vuherer, nato pa so otroci končno pričakali Božička. Božiček je vsakemu prinesel darilo – letos je obdaril kar 96 otrok. KŠDDM je s pogostitvijo poskrbel tudi za želodčke najmlajših. Po odhodu Božička pa se je dvorana spremenila v pravi mini disko, kjer so otroci z veseljem zaplesali.

Uredništvo DOSTOP.si, ŠOUM
Marcel VRBNJAK

Sorodni članki

Back to top button