TehnologijaŽivljenjski slog

Akcija! Čas je za čistko družbenih omrežij – a kje začeti?

Temeljita čistilna generalka običajno terja veliko dela in živcev. Ampak če vemo, da je redno potrebno temeljito očistiti naše domove, pa je prav, da kdaj prečistimo tudi družbena omrežja. Ker je občasno to res potrebno.

Pa zakaj sploh rabimo čistko?

Povprečen sodoben človek bo v svojem življenju na družbenih omrežjih preživel okoli 5 let. To je res veliko memov, tujih občutkov in selfiejev, ki nam jih v osnovi ne bi bilo potrebno videti. In ker je dejstvo, da na družbenih omrežjih preživimo res veliko časa, poskrbimo, da bo ta čas malce bolj kvaliteten. Zato je čas za čistko družbenih omrežij.

Kako prevetriti Instagram?

Instagram, ki temelji predvsem na vizualnih elementih, je odličen kraj, da se lotiš temeljite čistke. Če si aktiven uporabnik te aplikacije, imaš verjetno vzpostavljeno bazo sledilcev in bazo profilov, ki jim slediš sam. Precej velika pa je možnost, da spremljaš ljudi, ki jih pravzaprav ne želiš spremljati ali pa se sploh ne spomniš od kdaj si na Instagramu z njimi sploh povezan.

čistka družbenih omrežij, selfie, Instagram
Instagram temelji na vizualnih podobah, kar pomeni, da čistko naredimo na podlagi njih.

Ogromno vsebin nas lahko obremenjuje, četudi se tega ne zavedamo. Preleti seznam ljudi, ki jim slediš, in razmisli čigave objave te dejansko razveselijo ali ti koristijo. Ob tem pa ti Instagram ponuja tudi funkcijo, kjer med profili, ki jim slediš, vidiš tiste, s katerimi imaš največ interakcij.

Kako prevetriti Facebook?

Profil na Facebooku imamo mnogi dlje od tistega na Instagramu, kar pomeni, da je šare tam še več. Pa tudi zaradi svoje narave vsebuje Facebook ogromno negativizma, prepiranja in lažnih novic. Obsežnega čiščenja se lahko lotiš tako, da začneš odstranjevati ljudi, ki jim ne čestitaš za rojstni dan. Facebook vsak dan namreč javi, kdo od tvojih prijateljev praznuje. In če se z osebo sploh ne pogovarjaš ali pa se celo ne spomniš kdo je, je skrajni čas, da jo odstraniš.

čistka družbenih omrežij, selfie, Instagram
Obvestila o rojstnih dnevih so odlično orodje za sprotno odstranjevanje (ne)prijateljev.

Ker je Facebook gojišče nezaželenih in običajno neutemeljenih mnenj, ki v bralcu hitro vzbudi negativne občutke, odstranjevanje nadaljuj kar pri avtorjih negativnih objav in neumnih komentarjev. Tega ti res ni potrebno prebirati.

Tvoja čistka družbenih omrežij pa naj se loti tudi tvojega profila. Izbriši prastare slike in objave, saj nikogar ne zanima, kako je izgledala tvoja pustna maska izpred petih let. In tvoja družbena omrežja bodo kmalu ličnejša in prijetnejša za uporabo!

DOSTOP.si / SV
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button