Bivanje

Sooblikuj svet na Evropskih razvojnih dnevih 2019

Ali je neenakost vprašanje, ki se te dotakne in ki ga poskušaš osvetliti in zmanjšati?

Želiš deliti svojo vizijo prihodnosti z drugimi vplivnimi akterji razvoja? Prišel je čas, da se tvoj glas sliši – vključi se v program Evropskih razvojnih dni (ERD) in izkoristi priložnost povabila v Bruselj!

Evropska komisija vabi mlade ljudi z vsega sveta k aktivni vlogi v letošnjih Evropskih razvojnih dnevih. Iščejo 15 mladih udeležencev, starih od 21 do 26 let, ki lahko predstavljajo močan vpliv, ki ga imajo mladi na razvojnem področju.

Program Mladi voditelji bo sestavljen iz 10-dnevnega obiska v Bruslju, kjer se bodo mladi voditelji srečali z evropskimi strokovnjaki in zainteresiranimi stranmi ter igrali vodilno vlogo v programu, ki bo vključeval govor na različnih sejah skupaj z vodilnimi svetovnimi skupinami.

V Bruslju boš lahko delil svoje zamisli in sledil vodilu letošnjih Evropskih razvojnih dni z geslom »Obravnavanje neenakosti: ustvarjanje sveta, ki nikogar ne zapušča«.

V okviru glavne teme »Obravnavanje neenakosti: oblikovanje sveta, ki nikogar ne zapušča«, bo program zasnovan na treh temah:

  • zakaj so neenakosti pomembne za trajnostni razvoj,
  • razumevanje strukturnih vzrokov neenakosti in
  • pomembnost skupnega ukrepanja z učinkovitejšimi politikami za obravnavanje neenakosti.

Evropski razvojni dnevi 2019 bodo potekali od 18. do 19. junija 2019 v Bruslju, Belgija.

Prijaviš se preko obrazca tukaj, rok za prijave je v nedeljo, 24. marca ob 13.00 uri.

Evropski razvojni dnevi, ki jih organizira Evropska komisija, vsako leto združujejo razvojno skupnost z namenom izmenjave idej in izkušenj na načine, ki spodbujajo nova partnerstva in inovativne rešitve za najbolj pereče izzive na svetu. Deluje kot participativni program.

Več informacij o Evropskih razvojnih dnevih najdeš na njihovi spletni strani eudevdays.eu.

 

mlad.si
 splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button