KulskoNovice

Slovenci smo v v 2022 največkrat googlali Eurobasket 2022

Google je včeraj objavil Leto v iskanju 2022, edinstven vpogled v najpomembnejše trenutke in trende iztekajočega se leta. Rezultati vključujejo podatke o iskanjih na Googlu v Sloveniji ter že tradicionalno ponujajo pregled nad zanimanji Slovencev v spletu.

Google iskanja zaznamovali Eurobasket, volitve in Ukrajina

Tudi v letošnjem letu šport ostaja med pomembnejšimi zanimanji Slovencev. V letu, ki so ga pomembno zaznamovali športni dogodki, so se ti pogosto pojavljali tudi med iskanji. Na samem vrhu iskanj je tako Eurobasket 2022. Da so leto pomembno zaznamovale volitve, dokazuje drugo najbolj iskano geslo v letošnjem letu – Volitve 2022. Politično obarvano je tudi tretje najbolj iskano geslo, in sicer Ukrajina.

Prebivalci Slovenije so v letu 2022 preko iskalnika Google najpogosteje iskali informacije o državni volilni komisiji. Sledi novoizvoljeni predsednik vlade Robert Golob in cene goriva. Med športnimi dogodki je za evropskim prvenstvom v košarki največ zanimanja poželo svetovno prvenstvo v nogometu ter zimske olimpijske igre, oziroma še posebej medalje, ki so bile na njih podeljene. Med najbolj iskanimi ljudmi, ki so se poslovili v iztekajočem se letu, sta pevec zagrebške pop-rock skupine Parni Valjak Aki Rahimovski in Britanska kraljica Elizabeta II.

Pogled na najbolj iskana vprašanja, ki se začnejo z vprašalnico »kako«, pa razkriva vpliv epidemije koronavirusa na našo realnost. Slovence je v letu 2022 najbolj zanimalo, kako preveriti stanje bonov. Kako dolgo velja hitri test ter kako do potrdila o prebolevnosti.

Več informacij o najbolj iskanih pojmih na iskalniku Google po celem svetu kot tudi letni video najdete na povezavi Najbolj iskani izrazi 2022.

google leto v iskanju, google
google leto v iskanju, google
google leto v iskanju, google
google leto v iskanju, google
google leto v iskanju, google
google leto v iskanju, google

    GRAYLING / KB
    Arhiv DOSTOP.si

    Sorodni članki

    Back to top button