Zabava

Čehi pripravili veliko poslovilno zabavo za korona pandemijo

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je ta teden ponovno opozorila, da pandemija še zdaleč ni končana, a Čehi so pač Čehi. Pripravili so zabavo, s katero so se simbolično poslovili od koronavirusa.

Na tisoče obiskovalcev je sedlo za 500 metrov dolgo mizo, ki so jo postavili na Karlovem mostu v Pragi. Vsak je s seboj prinesel nekaj hrane in pijače, in gostija se je začela. Obiskovalce se je spodbujalo, da prigrizke in napitke delijo s svojimi sosedi, ki so sedeli z njimi za mizo. Na Češkem se je socialno distanciranje zaključilo in zdaj je tovrstno druženje ponovno dovoljeno.

Embed from Getty Images

Organizator dogodka je izpostavil, da je tovrstna prireditev bila mogoča, ker je v mestu velik primanjkljaj turistov. Ti pa običajno najbolj oblegajo ravno Karlov most. “Radi bi proslavili konec koronavirusa, in sicer s tem, da ljudem dovolimo, da se srečajo in s tem pokažejo, da jih ni strah drugih oseb. S tem, ko od neznanega soseda za mizo vzamejo kos sendviča pokažejo, da jih ni strah,” pravi Ondrej Kobuza.

Embed from Getty Images

V 10 milijonski Češki je bilo malo manj kot 12.000 okuženih in okoli 350 smrtni žrtev zaradi covid-19. Njihova vlada je zelo hitro zaprla svojo državo in tako jim je uspelo, da so se izognili najhujšim oblikam pandemije. Prejšnji teden je češka vlada dovolila zbiranje množic do 1000 udeležencev. Bazeni, muzeji, gradovi itd. so lahko odprti brez kakršnihkoli omejitev glede števila obiskovalcev. Restavracije in bari pa lahko že dober mesec brezskrbno poslujejo tudi v notranjih prostorih.

So Čehi res “čehi” ali smo to mi, ker nam je po novem dovoljeno, da se lahko zbiramo v skupinah le do 50 oseb?

 

DOSTOP.si (vir)
 cirk_la_putyka, GETTY IMAGES

Sorodni članki

Back to top button