Zabava

Prvi večer Stand Up Comedy v lokalu Urban Garden

Z zadnjim julijskim torkom so v lokalu Urban Garden pričeli serijo dogodkov stand up komedije. Ta bo za humoristično popestritev vsakdana skrbela tudi v prihodnje. Na prvem dogodku so salve smeha zagotovili Gašper Bergant, David Gorinšek, Rene Volker, Blendor Sefaj in Matic Kokošar.

Prisrčen mestni lokal Urban Garden s svojim urbanim vrtičkom sredi centra mesta pričara pristen pridih narave. Prijeten torkov večer je bil ravno pravšnji za sprostitev ob hladni pijači in poslušanje zabavnih šal in prigod nastopajočih. Skupino teh je sestavljala pisana množica petih komedijantov, ki so v svetu stand up komedije trenutno že bolj ali manj poznani.

Večer Stand Up Comedy je otvoril ljubitelj množice Gašper Bergant, ki je celoten program tudi povezoval. Skozi ves nastop je opozarjal na aktualno problematiko (medvedi, moralno sporna vsebina resničnostnih oddaj, kolesarji) in pripovedoval o svojih nedavnih prigodah iz dopustovanja v Albaniji, “kjer je vojne že konec, ampak ne veš, kdaj bo druga”.

Gašper Bergant
Gašper Bergant – povedano ni kvalitetno, če na koncu ne dodaš “lejga”.

“Sem Blendor in sem AA.”

Nadaljeval je domačin Blendor Sefaj, ki mu je pripoved o Albaniji služila kot iztočna točka, saj izvira njegova družina prav od tam. Zase pa je povedal, da je namreč AA – atipičen Albanec. Nadaljeval je z zgodbami iz garderob fitnesa in iskanjem voljnih samic, do katerih vodijo pijače, ki se sprevržejo v pijančevanje.

“Eni so fu*jeni zato, ker se drogirajo, eni pa kr tak.”

Sledil je nastop še enega zdaj Mariborčanom že dobro poznanega obraza. David Gorinšek je večer izkoristil za preizkušanje novih šal. Prigode iz Prevozov, sodobna novinarska svoboda in promocija najboljšega slovenskega nakupovalnega centra – Bolšjega sejma.

David Gorinšek
David Gorinšek pred množico, ki je dve uri intenzivno trenirala svoje trebušne mišice.

“Če ni faušije, je za vse dovolj.”

Naslednji, ki se je predstavil, je bil Rene Volker. Na kratko je opisal dogajanje pretekle Parade ponosa in podpiranje osrednjega mariborskega nogometnega kluba. Sledila je pripoved o tem, kako svojo bivšo ženo rad obišče s trenutnim partnerjem in njegovim možem.

“Ti greš iz Grape, Grapa pa ne gre iz tebe.”

Kot zadnji je nastopil Matic Kokošar, ki je opisal življenje v Baški Grapi in v enem izmed ljubljanskih študentskih domov. Na hudomušen način je opisal, kako vaški duh ostane s teboj tudi v prestolnici.

“Fajn vajb je, pi*da.”

Večerno dogajanje je zaključil Gašper Bergant, ki je večkrat izrazil navdušenje nad lokacijo nastopa in številom obiskovalcev, ki so zapolnili vsa mesta pred odrom.

Komedijanti so v prihodnje napovedali še dva večera Stand Up Comedy na isti lokaciji. Kasneje v letu se dogajanje prestavi v klub KGB Maribor.

 

Sara VOCOVNIK
Sara VOCOVNIK

Sara Vocovnik

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button