KulskoKulturaZabava

Aktualna slovenska Instagram scena: hudi profili drugič

Instagram je zakladnica spletnih vsebin, ki služi tako zabavnim kot tudi izobraževalnim namenom. Preveri nekaj aktualnih slovenskih profilov na Instagramu. Tokrat izpostavljamo pester nabor uporabnih vsebin – od napotkov za zdrav način življenja do očarljivih verzov.

Pretekli teden smo posvetili zabavnim profilom na Instagramu, danes pa sledi še pisan nabor uporabnih vsebin. Na Instagram feedu namreč nikoli ne moreš imeti preveč kvalitetnih objav.

Spodbujanje aktivnega in zdravega življenja

Na Instagramu lahko najdemo številne profile, ki spodbujajo k aktivnemu in zdravemu življenjskemu slogu. Na področju prehrane deluje nutricionist Jernej Ogrin (@jernejogrin). Na svojem profilu deli različne nasvete glede razvijanja zdravega in premišljenega odnosa do prehranjevanja, to pa okrepi tudi s hudomušnimi vsebinami.

Napotke o zdravi prehrani, recepte in splošne nasvete o zdravju in dobrem počutju lahko najdeš tudi na profilih Prehrana za ženske (@prehrana.za.zenske) in Intuitivno s Sanjo (@intuitivno.s.sanjo).

Če za lastno prehrano rad skrbiš tudi sam, pa ti pogosto zmanjka idej kaj pripraviti, se lahko obrneš na profila Svoja srečka (@svojasrecka), ki mu lahko slediš tudi na TikToku, in The Snack babe (@thesnackbabe), kjer najdeš število raznovrstnih receptov in idej za ustvarjanje v kuhinji.

Zdravje pa ni samo fizično, temveč tudi duševno

Navdihujočo zgodbo o premagovanju težke bolezni najdemo na profilu Lee Smrkolj (@leasmrkolj), ki je s širnim svetom delila svoje premagovanje raka. Projekt Lea, kot ga je poimenovala, zdaj zaobjema spremljanje rehabilitacije po bolezni, motivacijske vsebine in vrsto astrološko-duhovnih objav.

https://www.instagram.com/p/CZH5HeYod6e/

Na svojem profilu pa je avtorica oblikovala tudi close friends skupino oz. skupnost, ki namerava letos napisati diplomsko ali magistrsko delo. Morda ideja za pridružitev – vsi študenti namreč dobro vemo, da se hitro zalomi že pri seminarskih nalogah, kaj šele pri daljših pisnih delih.

Blagodejna osvežitev po poplavi lažnih informacij

Sicer že izjemno uveljavljen (in to nikakor ne brez razloga) je profil Ministry for WTF, ki ga vodi specializant infektologije David Zupančič. Raznolike vsebine vključujejo predvsem (znanstveno podprta) dejstva o zdravju, preventivnem delovanju in medicini.

Ministry for WTF deluje kot obliž na rano v poplavi lažnih informacij o trenutni zdravstveni situaciji. Vsa ta znanost pa je obenem podprta z odličnim humorjem.

Lepota pisane besede na spletu

Na Instagramu pa ni pozabljena niti kultura. Če so ti všeč hudomušne grafike, preveri Cartsy Fartsy (@cartsy_fartsy), ki ti ponuja, da te sodobne umetnine kupiš tudi v obliki ilustracij in plakatov. Za tiste, ki jim je bližje poezija, pa sta popolna profila Miselnost (@miselnost) in Zaseinzate (@zaseinzate).

In še pisan nabor tako ali drugače uporabnih profilov

Priročne nasvete o urejanju doma lahko najdeš na Ljubkem domu (@ljubkidom) in na Uredidom.si. Če meniš, da bi moral osvežiti svoje znanje slovnice, sledi Medejinim slovničnim namigom (@medejinislovnicninamigi), če se ukvarjaš z marketingom, pa sta zate popolna profila Ana Awoolcado Media (@ana.awoolcadomedia) in Marketing malih podjetij (@marketingforsmallbusiness).

Sara VOCOVNIK
Instagram

Sara Vocovnik

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button