Zabava

Aktualna slovenska Instagram scena: hudi profili prvič

Instagram je prava zakladnica spletnih vsebin, kjer vsak najde kaj po svojem okusu. Preveri nekaj trenutno aktualnih slovenskih profilov. Tokrat izpostavljamo predvsem zabavne vsebine – od lokalnih memov do spletnih zmenkarij.

Začnimo, kjer je srce – doma

Instagram profila In Štajerska we don’t in Pravi Štajerc postrežeta tako s štajerskimi narečnimi izrazi, kot tudi z lokalnimi modrostmi in memi, vezanimi na domače okolje. Na profilih najdeš tudi občasne kvize in dejstva o Mariboru ter Štajerski, odo štajerščini pa lahko pomagaš pisati tudi sam – s predlogi narečnih izrazov in resnic.

https://www.instagram.com/p/CZbhBWFtAcb/

Med faksom in po njem

Vsakodnevne situacije in tegobe študentskega življenja simpatično prikazujejo Faks memes, stresna leta zgodnjega odraslega življenja pa Pozna Dvejseta.

Tako na faksu kot tudi po njem pa se mnogi srečujemo tudi z razburkanim morjem najemanja nepremičnin. Izvrstna stanovanja in pogoje, pod katerimi jih lahko najamemo, prikazuje Domozlom, eden v vrsti -zlom profilov (med drugim najdemo tudi Delozlom, Vladozlom in Ovcazlom itd.).

Skupaj v mestu in na vasi

Dogajanju po ulicah lahko sledimo skozi spremljanje golih ljubljanskih gležnjev (Ljubljanski gležnji) in grafitov, ki krasijo slovenska mesta (Misli ulic). Nekoliko bolj ruralne probleme pa lahko spremljamo na Kmečki meme, ki na hudomušen način predstavlja tegobe življenja na podeželju.

Zmenkarije v času korone

Svetovni splet pa je seveda tudi prostor spoznavanja ljudi in osvajanja src. Eden izmed najbolj priljubljenih profilov, na katerem lahko najdeš ljubezenski interes po svojem okusu, je Blinddatessdl. Na področju ljubezni pa ponovno nastopi eden izmed -zlom profilov, Srcozlom.

https://www.instagram.com/p/CYtAAwps6x6/

In še častne omembe odličnih meme profilov

To pa je seveda le peščica izvrstnih vsebin, ki jih lahko najdeš na Instagramu. Meme vseh vrst lahko najdeš tudi na Blagorodje, poopidy_oof in bojan_memeji. Za vse tiste, ki jih zanimajo hudomušne popestritve naslovov iz časopisov pa so prava izbira kruhainiger.memes.

To pa še ni vse

V naslednjem tednu bomo izpostavili še nekaj Instagram profilov, ki so poučni, ali tako ali drugače uporabni – od kuharskih profilov, ob katerih se ti začnejo cediti sline, do nasvetov, kako živeti bolj zdravo.

Sara VOCOVNIK
Instagram

Sara Vocovnik

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button