Življenjski slog

Tatuji 101: kam se lahko odpraviš na tatu v Mariboru?

Tatuji so čudovite poslikave, tetoverji pa pravi umetniki. Tudi v Mariboru deluje mnogo takih, ki znajo ustvariti izdelke, res vredne tega, da vse življenje ostanejo na tvoji koži. Preveri nekaj tetoverjev, ki ustvarjajo v Mariboru.

Kultura tetoviranja je vedno obsežnejša in vedno bolj priljubljena, to pa prinaša tudi širši izbor umetnikov, ki tatuje ustvarjajo. Praktično na vseh koncih Slovenije že lahko najdeš dobre tetoverje. Vsak izmed njih pa ima svoj slog in način dela. Preveri nekaj tetoverjev, ki jih lahko za nov tatu obiščeš v Mariboru.

Tattoo Studio Wild Ink

Prvi na seznamu mariborskih tatu studiev je Tattoo Studio Wild Ink, kjer permanentni kožni okras ustvarjata Aleška in Anja. Od kompleksnih senčenih tatujev, old schoola, do natančnih ravnih linij – vse vmes ponujata v studiu na Ljubljanski.

Maribor Ink

Največji in najobsežnejši hram tatu kulture v Mariboru predstavlja Maribor Ink na Radvanjski ulici. Ekipo trenutno sestavlja skupina šestih umetnikov in umetnice “v nastajanju”, ki ustvarjajo v različnih slogih.

Pineapple Tattoo Studio Maribor

Pineapple Tattoo Studio Maribor je projekt magistrice likovne pedagogike Ine Lutarič. Umetnica na več področij ustvarja tatuje različnih stilov. V začetku tega leta se je preselila v nov studio, kjer jo lahko zdaj najdeš na Koroški cesti v centru mesta.

Nives Tattoo

Umetnica za imenom Nives Tattoo, je Nives Fliser, posebej poznana po natančno narejenih motivih čipke. Poleg tega pa v studiu na Radvanjski ulici tetovira različne motive, tudi rekonstrukcije prsnih bradavic in “krašenje” dojk po operativnih posegih.

Steel Ink Tattoo & Piercing Maribor

Še eden izmed novejših tatu studiev, s katerimi se lahko pohvali Maribor. Po poslovalnicah v Radovljici in Celju, je svojo zgodbo ekipa Steel Ink & Piercing začela tudi v štajerski prestolnici. Tudi njihov studio se nahaja v centru mesta, na Strossmayerjevi.

Storylines Tattoo

Obisk tatu studia Storylines Tattoo poleg pridobitve natančno izdelanega tatuja prinaša tudi sprostitev med zelenimi rastlinami, umetnika Jure in Anja pa obljubljata tudi skodelico okusne kave. Kako izgleda obisk nekoliko drugačnega studia lahko preveriš na Youtube kanalu TattsTalk, saj je studio med drugim tudi lokacija snemanja podcastov avtorja Davida Gorinška. Z ogledom posnetkov lahko vidiš sam postopek tetoviranja in prisluhneš pogovorom z gosti, ki svoje zgodbe pripovedujejo medtem ko nastaja njihova nova tetovaža.

https://www.instagram.com/p/BpIDTb7l4Wd/

Pri nas se skriva še mnogo talentov…

V Mariboru deluje še veliko več tetoverjev. Vsi pa svoje dejavnosti nimajo uradno prijavljene. To seveda ne pomeni nujno, da njihov obisk predstavlja zdravstveno tveganje, je pa pred obiskom kateregakoli umetnika, ki tako posega v naše telo, zadevo seveda potrebno dobro premisliti. Odločitev za obisk tako sprejemaš na lastno odgovornost.

 

Sara VOCOVNIK
Instagram, Unsplash

Sara Vocovnik

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button