Kultura

Koncertna prizorišča po svetu bodo nocoj obarvana rdeče

V 30 državah po vsem svetu bo drevi potekala akcija Light It In Red, ki opozarja na zaustavitev glasbene industrije v času, zaznamovanem s covid-19. V sklopu akcije, ki je del mednarodne kampanje Mi delamo dogodke, bodo koncertna prizorišča zasvetila rdeče.

V najavi akcije piše, da se je 7. marca zaradi epidemije novega koronavirusa ustavila celotna glasbena industrija. V minulega pol leta je odpadlo nešteto festivalov, koncertov in turnej. Poletje je sicer omogočilo nekaj dogodkov na prostem v luči omejitev. Prihajata pa jesen in zima, ko se dogodki umikajo v zaprte prostore.

Ob akciji Light It In Red pobudniki kampanje Mi delamo dogodke opozarjajo, da so v trenutni situaciji “mnogi izgubili delo, zmanjšali so se dohodki že tako prekarne industrije, umaknili so se oglaševalci, dogodki so postali finančno nevzdržni, na odrih dvoran pa se nabira prah”.

Akcija Light It In Red opozarja, da smo tukaj in da stojimo skupaj z mednarodno kampanjo Mi delamo dogodke, ki javnost ozavešča o nastali situaciji. Akcija bo prenašana tudi v živo, začenši na Novi Zelandiji, še piše v sporočilu za javnost.

V Sloveniji se akciji pridružuje več kot 20 prizorišč. Rdeče bodo v prestolnici žareli Ljubljanski grad, CUK Kino Šiška, K4, nekaj klubov na ljubljanski Metelkovi, lokal Čin čin in Cvetličarna. Zraven so tudi koprska Snack bar in Pub 33, izolski Hangar bar, škofjeloški Trg pod Gradom in kamniški Dom kulture. Rdeče obarvan ob tudi mariborski ŠTUK, ki bo gostil online dogodek, in sicer finale natečaja Šourock 2020.

 

 STA
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button