Zabava

Samoizolacija prinaša pomlad slovenske meme scene

V času samoizoliranja (#ostanidoma) svoj čas razporejamo nekoliko drugače kot takrat, ko tovrstnih ukrepov in omejitev ni v veljavnosti. Veliko izmed nas več časa verjetno preživi tudi na družbenih omrežjih. Preveri nekaj slovenskih profilov na Instagramu, ki redno objavljajo zabavne vsebine. Pomlad je tu – memi cvetijo kot še nikoli doslej.

Vsak pravi ljubitelj memov pozna ustaljene hrame dobrega humorja. Poleg 9Gaga in Reddita pa memi cvetijo tudi na Instagramu. Memi so čudovito moderno orodje, s katerim skozi humor govorimo o resničnih, v resnici velikokrat ne tako zabavnih situacijah. Preveri nekaj slovenskih profilov, ki lepšajo pomladne dneve in nam krajšajo dolgočasne minute, ki jih preživimo doma.

Humor, podprt z znanostjo

Za zanesljive podatke o trenutnem stanju s pandemijo koronavirusa skrbi Ministrstvo za slabe ideje (ministry.for.wtf). Za profilom se “skriva” zdravstveni delavec, ki z znanostjo podprte podatke in priporočila popestri z vrhunskim (s korono povezanim in nepovezanim) humorjem.

https://www.instagram.com/p/B_cYvHildkQ/

Ljubezen do Maribora presega vse meje

Za štajersko prestolnico – metropolo – Maribor se seveda spodobi, da jo opevamo tudi v obliki memov. Za to skrbijo na profilu metropola2000, kjer so zgolj v pol meseca pridobili več kot 1000 sledilcev. Vijol’čna je ljubezen večna pravijo …

Srco-, Korona-, Jetro-, Sekso- … zlom

Na Instagramu se je pojavilo malo morje profilov s končnico –zlom. Če so lastniki profilov med seboj kakorkoli povezani ne upamo trditi, zagotovo pa jih vse druži dober humor. Tega povezujejo z aktualnimi problematikami, ki pestijo povprečne instagramovce. Tako je govora o stanovanjskih problemih (Domozlom), posteljnih avanturah in modernem dvorjenju (Seksozlom), alkoholnih podvigih (Jetrozlom), novem koronavirusu (Koronazlom), trenutnih političnih aferah (Vladozlom), ljubezenskih zagatah (Srcozlom) …

Nekateri profili poleg hudomušnega opozarjanja na problematiko delujejo tudi bolj aktivno. Delozlom na primer v navezavi z Inštitutom 8. marec poziva k podpisu peticije proti izkoriščanju na delovnem mestu. Njihovo geslo se glasi “Najprej jamr, pol upor” oz. “Za jamrom je čas za upor”.

Problemi punc in ostalih s problemi

Na profilu problemi.punc so začeli z objavljanjem najžlahtnejših objav iz istoimenske Facebook skupine (Problemi punc <3), dandanes pa se jim pridružujejo tudi cvetke od drugod. Ob misli na vse bedarije, ki jih včasih javno objavljamo, se je seveda najslajše še vedno smejati bedarijam drugih.

Tudi kmeti imajo radi meme

Tudi če nismo “pravi” kmeti, nas je večina vsaj del življenja preživela na vasi – pa naj je to bilo pri starih starših, prijateljih ali drugih sorodnikih. O tegobah sodobnega kmeta objavljajo na profilu Kmečki meme. Od zgodnjega vstajanja pa vse do vsakodnevnih kmečkih opravil.

Martin Golob in Marija skoz življenje …

Sodeč po Krščanskih memih bi lahko sklepali, da je najljubša pesem mladih slovenskih vernikov Marija skoz življenje, najbolj frajerski influencer pa zagotovo duhovnik Martin Golob. Zaradi varnostnih ukrepov v času koronavirusa morda res zamujamo bogoslužja v živo, vse to pa z virtualnimi mašami in šalami nadoknadimo na daljavo.

Že boleča sporočila spletnih zmenkarij

Morda bolj kot kadarkoli prej spletne zmenkarije cvetijo prav sedaj. Na profilu Tinder nočne more so zbrane najboljši (in najslabši) osvajalski podvigi, ki jih doživi marsikdo, ki se odloči, da bo ustvaril profil na Tinderju.

In še častne omembe …

V en sam članek seveda ni mogoče zajeti vseh zabavnih Instagram profilov, definitivno pa se splača preveriti še naslednje. Na profilu antistresna_latoya vsakodnevne situacije prikazujejo skozi oči starlete La Toye, za zabavne meme skrbijo profili supremamema, kruhainiger.memes in bojan_memeji. V pričakovanju bodočih veselic spomine na pretekle vesele dni v ritmih narodnozabavne glasbe obujamo na profilu Veselica radar (veselica_radar), na najljubšo nadaljevanko našega otroštva pa spominjajo Naša mala klinika memes (nmk_memes).

 

Sara VOCOVNIK
Instagram

Sara Vocovnik

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button