Izobraževanje

ŠSUM pripravlja projekt Učenje za življenje s štirimi tematskimi sklopi

Študentski svet Univerze v Mariboru pripravlja kvalitetne izobraževalne vsebine za študente, ki se bodo izvajale v okviru projekta Učenje za življenje. Aktivnosti bodo potekale na Rektoratu Univerze v Mariboru in v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja, med 9. in 30. novembrom 2021.

Krovna tema konference Učenje za življenje je čim boljše izobraževanje na različnih področjih. Vsebine so tako razdeljene na 4 tematske sklope, znotraj katerih se bodo odvijala različna predavanja, delavnice … Študentje bodo na izobraževalnih vsebinah osvojili predvsem znanje in nujno potrebne kompetence, ki jim bodo koristile tako na poslovni kot na zasebni poti. V okviru projekta se bodo izvedle štiri delavnice z različno vsebino, ki bodo študentom omogočile pridobivanje dodatnih spretnosti in veščin.

Prva je delavnica Ubrani se! Kadarkoli, kjerkoli, ki se bo odvijala 9. 11. 2021, ob 18. uri, v borilnici UŠC Leona Štuklja. Izvedel jo bo Rok Derenčin, inštruktor borilne veščine Kempo Arnis. Delavnica samoobrambe temelji na poznavanju vedenjskih vzorcev fizičnega napada, poznavanju lastnih reakcij ter obvladovanju močnejšega nasprotnika.

Kot drugo sledi predavanje Aljoše Bagole na temo Kako biti v redu, ki se bo izvedla 16. 11. 2021, ob 18. uri v Dvorani Vladimirja Bračiča na Rektoratu UM. Predavanja se osredotočajo na vpliv sodobnih tehnologij na naše odločanje, razrivanje vzorcev delovanja, ki vodijo v izčrpanost in izgorelost, sledi pa tudi odgovorna uporaba družbenih medijev in stranskih učinkov njihove uporabe. V zaključnem delu bo osrednja tema vpliv novičarskih oddaj, trendov in oglaševanja na oblikovanje vsiljenih prepričanj in pričakovanj.

Tretja izvedena delavnica Money-How: Naštudiraj finance, da ti ne bo žal, pod izvedbo Marije Milič, ustvarjalke podcasta Money How in strokovnjakinje za finance, bo 23. 11. 2021, ob 18. uri, v Dvorani Vladimirja Bračiča na Rektoratu UM. Na delavnici bodo študentje pridobili osnove financ, spoznali pravila ter načela za investiranje, predavateljica pa se bo dotaknila tudi medosebnih odnosov v povezavi s financami.

Zadnja delavnica pod naslovom Spoznaj podjetnika v sebi, pa se bo izvedla 30. 11. 2021, ob 18. uri, v Dvorani Vladimirja Bračiča na Rektoratu UM in bo študentom podala nujno potrebne sklope podjetništva. Delavnico bo izvedel mag. Matej Rus, direktor Tovarne podjemov, s ciljem primerjati načela podjetništva z načeli v življenju.

Delavnice in predavanja, ki so del projekta Učenje za življenje je spodbudil vseprisotni napredek, ki prinaša potrebe po pridobivanju vseživljenjskega znanja, kar pomeni, da je potrebno ustvariti možnosti za dodatno učenje in izobraževanje. To potrebo spodbuja Študentski svet Univerze v Mariboru s samim projektom, kjer želijo študentom omogočiti pridobivanje dodatnega znanja in kompetenc na področjih življenja, kjer so slednje nujno potrebne.

UM
UM

Sorodni članki

Back to top button