IzobraževanjeNovice

ŠOS ima novega predsednika, Marike Grubar je nasledil Luka Mihalič

Najvišji organ študentskega organiziranja, Skupščina Študentske organizacije Slovenije (ŠOS) je podelila enoletni mandat vodenja organizacije študentu Fakultete za upravo Univerze v Ljubljani, Luki Mihaliču.

Skupščino ŠOS sestavljajo člani zborov študentskih organizacij univerz na Primorskem, v Ljubljani in v Mariboru ter svetniki študentskih organizacij lokalnih skupnosti. Na redni letni seji so potrdili letno poslovno poročilo o delu za leto 2023 ter finančni načrt za leto 2024.

S svojim mandatom sta zaključila dosedanja predsednica ŠOS, Marike Grubar ter generalni sekretar ŠOS, Rok Petrič. Na mesto predsednika ŠOS je bil imenovan Luka Mihalič, študent magistrskega študija na Fakulteti za upravo Univerze v Ljubljane, na mesto generalne sekretarke ŠOS pa Amanda Teršar, dosedanja predstavnica ŠOS na Evropski študentski uniji (ESU).

V pregledu zadnjega mandata je sedaj že bivša predsednica izpostavila projekt zagotavljanja menstrualnih pripomočkov na visokošolskih zavodih ter aktivacije tudi na terenu ob poplavah, ki so Slovenijo prizadele avgusta 2023. Seveda pa je trenutno v ospredju predstavljanje novega Zakona za urejanje položaja študentov poslanskim skupinam, ki so ga na ŠOS pripravljali zadnje leto in pol.

Mihalič: Še naprej bom deloval v najboljšem interesu slovenskih študentov

Novi predsednik se je v svojem nagovoru osredotočil na povezovanje in konstruktivno sodelovanje med 54 organizacijskimi oblikami ŠOS. Vsebinsko pa se bo osredotočal na reševanje bivanjskih problematike ter duševnega zdravja mladih tudi širše.

Marike Grubar, odhajajoča predsednica ŠOS: “Svoj zaključni nagovor posvečam predvsem pomembnim ženskam, ki so v zadnjem desetletju tlakovale moj pot, mi stale ob strani, me navdihovale in mi dajale upanje, pogum in vedno znova podpirale mojo vztrajnost in voljo po doseganju sprememb, tudi če so vsi ostali rekli ‘ne, ne da se’.”

Luka Mihalič, novi predsednik ŠOS: “Kot veliko in odgovorno nalogo sprejemam zaupanje, ki so mi ga pri imenovanju za predsednika ŠOS namenili člani Skupščine ŠOS. Zavezujem se, da bom pri svojem delu nadaljeval dobro delo svojih predhodnikov ter še naprej deloval v najboljšem interesu za slovenske študentke in študente.”

ŠOS
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button