PrehranaZabava

16. Študentski Bogračfest v Mariboru

Zavihajte rokave in poprimite za kuhalnice

Klub študentov Lendava bo tudi letos v Mariboru organiziral največjo vseštudentsko kulinarično prireditev – 16. Študentski Bogračfest. Ta se bo odvijal v študentskem kampusu na Gosposvetski tj. med dvorano UŠC Leona Štuklja ter zelenico za študentskim domom 7.

Študentski Bogračfest je največji projekt Kluba študentov Lendava (KŠL), ki ga klub organizira že od leta 2004. 16. izpeljava tega dogodka bo letos 16. aprila. Kako prikladno. Namen prireditve, ki je postala stalnica med študentskimi dogodki v Mariboru, je predstavitev študentskega kluba in tradicionalne lendavske jedi – bograča ter ostalih lokalnih kulinaričnih dobrot (pereci, domače vino ipd.).

Tudi letošnji Študentski Bogračfest se deli na popoldanski in večerni del. Dnevni in večerni program se odvijata vzporedno in ponujata pester izbor dogajanja. Poudarek je na popoldanskem delu s pričetkom ob 12. uri. Takrat se bodo v kuhanju znamenitega in vsem (ne)znanega lendavskega bograča preizkusile študentske ekipe iz različnih koncev Slovenije. Na stojnicah bodo lahko ekipe med kuhanjem predstavile svoje delovanje in organizacijo. Kuhanje bograča se bo zaključilo predvidoma okrog 17. ure, takrat se namreč prične ocenjevanje strokovne komisije. Najboljši bodo seveda nagrajeni.

 

S polnimi želodci na Štuk in v Kaos

Po končanem tekmovanju in razglasitvi najboljšega bograča sledi bogat glasbeni večerni program v lokalih Štuk in Kaos. V obeh bo poskrbljeno za dobro glasbo in pravo lendavsko zabavo. Za glasbene užitke pa bosta na Štuku poskrbeli skupini Blue Planet in Poskočni muzikanti.

Tradicionalna prireditev je namenjena promociji lokalne kulinarike in preizkušanju kompetenc slovenskih študentov v kuhanju bograča. Obenem pa Študentski Bogračfest služi tudi predstavitvi delovanja študentskih klubov iz celotne Slovenije ter seveda druženju in zabavi.

Organizacijska ekipa Študentskega Bogračfesta vsako leto poskrbi za odlično vzdušje in vrhunsko zabavo. Ne verjameš? V članku 15. Študentski Bogračfest – Winter Edition poglej kako so se obiskovalci imeli na zadnjem dogodku pri Štuku in boš videl, da se letos moraš pridružit.

 

Elisa HALAS, KŠL
 arhiv DOSTOP.si

16. Študentski Bogračfest Maribor

Sorodni članki

Back to top button