Zabava

V Maribor prihaja največji neprofitni gaming dogodek v regiji – EPICENTER 22

Že ta vikend v mariborsko Dvorano Tabor prihaja največji neprofitni gaming dogodek v Adriatic regiji - EPICENTER 22.

Kaj bo potekalo v soboto, 26. avgusta 2023, od 10. ure, neprekinjeno do nedelje, 27. avgusta, do 18. ure, v Dvorani Tabor v Mariboru? EPICENTER 22!

 • Več kot 300 e-športnih tekmovalcev iz več kot 15 držav, mnogi od njih profesionalni igralci videoiger.
 • 12 e-športnih tekmovanj z denarnimi nagradnimi skladi v vrednosti več kot 10.000 EUR,
 • 50 razstavnih mest tehnoloških gigantov, skupnosti, artistov, trgovin in izkušenj,
 • 30 cosplayerjev v opravah iz popularne kulture in videoiger,
 • 1 izkušnja na glavnem odru s pogovornimi segmenti na temo razvoja videoiger, e-športov in digitalnega ustvarjanja,
 • 3 sočasni prenosi turnirjev v živo s skupinskimi ogledi na LED wallih na tribunah,
 • prisotnih bo več kot 15 vplivnežev iz sveta videoiger, ki živijo od ustvarjanja vsebin.

Letos s še več dogajanja

Lanskoletni dogodek, ki je potekal na Celjskem sejmu, je pritegnil 297 tekmovalcev in več kot 1100 obiskovalcev. Letos si želijo organizatorji izboljšati obisk z razširitvijo na segment ustvarjalcev/artistov, cosplayerjev in namiznih iger.

Standardnemu naboru tekmovanj v videoigrah, kot so Counter Strike, League of Legends in FIFA, so se letos pridružila še tekmovanja v igrah s kartami Yu-Gi-Oh! in One Piece. Konkretno se je razširilo tudi število stojnic, ki bodo v Taboru sestavljale lastno “ulico”. Podpreti bo mogoče ilustratorje in umetnike, rokodelce, slaščičarje ter lokalne e-športne organizacije in skupnosti.

Največjo množico bodo zagotovo zbrali spletni vplivneži, ki bodo dogodek prenašali v živo, in cosplayerji, animatorji oblečeni v like iz videoiger in animejev ali kakšne druge popularne vsebine. Na prizorišču boš lahko med drugimi spoznal RitterČančerja, Sparkeja, Wiizardixa in Slovenskobudalol.

Celotni seznam razstavljavcev, ustvarjalcev, spremljevalnih dejavnosti in tekmovanj si lahko ogledaš na uradni spletni strani dogodka, kjer potekajo tudi prijave na turnirje, ki se ponašajo z denarnimi nagradami v vrednosti več kot 10.000 evrov. Prenos dogajanja na glavnem odru in drugih aktivnosti si bo mogoče ogledati preko Twitch in YouTube kanalov organizatorja, in sicer:

gaming

Poišči soigralca za Red Bull Flick in se poteguj za 500 evrov

Z več kot 20-letno tradicijo veljajo igre Counter-Strike za najbolj prestižno digitalno disciplino, ki zahteva enako veliko količino vaje, refleksov in timskega dela.

Dosedanji Counter-Strike turnirji pri nas in po svetu so se odvijali v verziji Global Offensive (CS:GO), ki jo bo kmalu zamenjala posodobljena različica v pogonu Source 2 z imenom Counter-Strike 2. Nova verzija igre sicer prinaša vrsto vizualnih in tehničnih izboljšav, a v osnovi ostaja v veliki meri enaka, vključno z obstoječimi poligoni ali mapami. Standardni nabor map je mogoče razširiti s poligoni, narejenimi po meri.

Red Bull Flick je poseben Counter Strike turnir, ki postavi dvojice na futuristične mape in jih popelje v okolje z unikatnim igralnim načinom. Tekmovalni pari se spopadejo v igrah 2 na 2, v katerih morajo zasesti in kontrolirati določene točke na mapi. Pri tem si lahko pomagajo z orožjem, ki se pojavlja na specifičnih točkah poligona, in neobičajnimi načini premikanja, kot sta srfanje ali skok s trampolini.

Letos bo Red Bull Flick potekal med 26. avgustom in 23. septembrom. Nadobudni igralci se lahko s svojo dvojico poskusite uvrstiti na tekmovanje v dveh odprtih kvalifikacijah:

 • 26. avgusta 2023 na dogodku Epicenter 22 (4 mesta)
 • 9. septembra 2023 na online kvalifikacijah (8 mest)

Dogajanje se bo zaključilo 23. septembra z nacionalnim finalom.

Najboljši bodo tekmovali tudi mednarodno

Kvalifikacije bodo potekale po sistemu Best of 1, kar pomeni, da se med ekipami odigra samo ena igra. Najboljše 4 ekipe z Epicentra 22 in najboljših 8 ekip s spletnih kvalifikacij napreduje na finalni turnir, kjer se jim bodo pridružile še 4 najbolje uvrščene ekipe lanskega leta. Najboljša dvojica v Sloveniji si bo priborila:

 • Povabilo na mednarodni krog tekmovanja,
 • Red Bull Flick pokal in
 • denarno nagrado v vrednosti 500 EUR.

In kar je še več, vse stroške udeležbe mednarodnega dela tekmovanja bo slovenskim predstavnikom kril Red Bull.

Za vodenje tekmovanja se bo uporabljala platforma FACEIT in najnovejša različica igre Counter-Strike. V primeru, da igraš od doma, preveri, ali je tvoja igra posodobljena, saj se drugače ne boš mogel pridružiti strežniku. Posebnost letos predstavlja tudi Counter-Strike 2, ki trenutno še nima točnega datuma izida. Če bo igra lansirana med kvalifikacijami ali finalom, se bo Red Bull Flick odigral v CS2. Tako se lahko zgodi, da se prvi krog igre odigra v starejši, naslednji pa v najnovejši verziji igre.

SPID.si, Red Bull
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button