FotoVideoZabava

Lampiončki 2019: Fun park in Siddharta

Več kot 8000 obiskovalcev je uživalo v največji mariborski čagi

»Čuj, kaj greš na Lampiončke, z’aj ko so prestavljeni?« je bil stavek, ki ga je bilo prejšnji teden moč slišati med študenti. Novica, da je največji študentski dogodek v Mariboru za en teden prestavljen, se je uspešno razširila, saj so bili Lampiončki 2019 odlično obiskani.

Fun park za vse okuse

Popoldanske aktivnosti so bile letos združene pod geslom Fun Park in so poskrbele za študente vseh okusov. Ta pogumnih 12 ekip se je prijavilo na Lampiončkove igre in se pomerilo v seriji zanimivih izzivov. Najprej so se preiskusili v klasični pivski igri flipcup, tej pa je sledilo prenašanje pločevink s špagetom. V tretji igri, ki je v seštevku s prvima odločala o ekipah, ki bodo napredovale, je moral vsak tekmovalec prestavljati kozarce iz repa kupa na vrh, dokler se ni prebil do modro obarvanega kozarca.

Tri ekipe so se uvrstile v polfinale, kjer so najprej pokazale veščine v pitju piva, pihanju balonov in timskem delu. Kljub obetajočemu imenu je ekipa Piksna pira izpadla v polfinalu in boj za zmagovalca prepustila ekipama Party žvad in Špricarček.

Lampiončki 2019, lampiončki, lampiončke 
Lampiončki 2019, lampiončki, lampiončke 
Lampiončki 2019, lampiončki, lampiončke 

  V finalu so morali sestaviti besedo iz črk, napisanih na lesenih kockah s kavlji. Te so lahko dvignili le z verigo, ki je visela iz lesene kocke, tekmovalci pa so jo upravljali skupaj, vsak s svojim kosom vrvi v roki. Najuspešnejši so bili Party žvad, ki so za trud, spretnost in odlične sposobnosti prejeli bogato nagrado.

  V Fun Parku so se letos predstavili tudi študentski klubi in organizacije, ki so poskrbeli za nagradne igre in zabavo. Na drugi strani čilout cone je stal ŠpriCar Island z izjemno nizkimi cenami štajerskega koktejla. Z Areo 56 je bilo poskrblejno tudi za ljubitelje žganih pijač, vse skupaj pa so spremljali ritmi Štukovih DJ mojstrov in domislice Gašperja Berganta. Lačni so se lahko okrepčali v Food Cornerju, Lampiončki pa so v Fun Park postavili še Souvenir Corner s foto boxom in poskrbeli, da bodo letos spomini ostali vsaj v fizični obliki.

  Brez dežja, a z odličnimi koncerti

  Nekaj pred šesto uro so se oprla tudi vrata koncertnega dela. Za ogrevanje sta poskrbela fanta iz Akustičnega orgazma, za njima pa so na oder prišli Help! A Beatles Tribute band. Da so Beatli popularni tudi v naši generaciji, je pokazala dolga kača, ki je ob največjih uspešnicah angleških legend potovala med jurčki.

  Kot vsako leto so Lampiončki tudi tokrat nastop na velikem odru omogočili zmagovalcem Šourocka. Fat Butlers so odlično izkoristili priložnost, navdušili občinstvo in dokazali, da jih čaka še svetla prihodnost.

  Pod odrom so se medtem pridno zbirali obiskovalci in kmalu sestavili več kot 8000-glavo množico. Ta je navdušeno pozdravila skupino Tabu, ki slovensko sceno s svojo glasbo razvaja že 20 let. Lampiončki so si v svojih 39 letih z njimi delil že marsikatero noč, letošnji koncert pa ni bil zato nič manj odbit in energičen.

  Lampiončki 2019, lampiončki, lampiončke

  Razgret oder je za njimi prevzela Siddharta, ki se je po nekaj letih spet vrnila na Lampiončke. Čeprav nikoli ne razočarajo, je bilo navdušenje med študenti izjemno. Množica je celo uro in pol glasno prepevala ob Ledeni, Pikniku, Samo edinem, Na Soncu  in drugih uspešnicah, ki so pospremile zgodnje sredine ure.

  Zadnji del letošnjih Lampiončkov je pripadel hrvaškim legendam Leteći odred, ki so z najboljšimi Jugo komadi dokončno uničili študentske glasilke in utrudili plešočo množico. Igrali so vse tja do druge ure, ko so se Lampiončki počasi zaključili, obiskovalci pa odpravili na after partije, v posteljo ali na nočni prigrizek.

   

   Urška KUR
   Vid JERČIČ, Nejc VEHOVEC
  ikona snemalec Miha HORVAT

  Urška Jakopin

  Urednica

  Sorodni članki

  Back to top button