FotoGlasbaVideo

Šourock 2019: Zmagovalci so Fat Butlers!

Zmagovalni band Šourocka 2019: V živo je živo! so Fat Butlers

Po odličnih nastopih petih finalistov je glavno nagrado prejel band Fat Butlers, publika pa je nagradila Infected. Šourock 2019 je še enkrat dokazal, da se rock sceni ni treba bati prihodnosti, saj mladi bendi obvladajo.

Podobno kot predvečeri je tudi finalni Šourock 2019 večer postregel z izjemno predstavo. V treh sredah smo spoznali 15 bandov, ki so komisijo tako navdušili, da je v finale namesto štirih, poslala kar pet zasedb. Obiskovalci niso imeli nič proti, saj so na finalu tako lahko uživali v enem nastopu več. Vsak izmed finalistov je s skrbno pripravljenim repertoarjem v Štukovo dvorano vnesel drugačno vzdušje, vsi pa so dali vse od sebe.

Še enkrat pred publiko in komisijo

7ATE9 so oder zavzeli prvi. Vsaka skupina je za zadnji večer dobila nalogo, da v svoj nastop vključi pesem izvajalca iz ene izmed sosednjih držav Slovenije in jo predela v svojem stilu. 7ATE9 so se odločili za evrovizijsko Rise Like A Poenix in publiko očarali z močjo, razponom in raznovrstnostjo svojega vokala.

Šourock 2019, finale, glavna nagrada, zmagovalci, Fat Butlers
7ATE9

Za njimi so Apory Museum občinstvo poslali v ekstazo alternativnih zvokov in vokalističnih presežkov. Ti so glavnemu pevcu na koncu prinesli tudi nagrado za naj vokalista v obliki lesenega mikrofona.

Šourock 2019, finale, glavna nagrada, zmagovalci, Fat Butlers, Apory Museum
Apory Museum

Finalni večer je poleg odlične glasbe poskrbel še za dvojno dozo piva pivarne Lobik Brewery. Obiskovalci so namreč uživali kar v dveh sodih oz. 60 litrih brezplačnega piva! Uživali pa so tudi ob nastopu banda Infected. Najštevilčnejša zasedba večera je polno dvorano Štuk brez težav prepričala v gibanje, komisijo pa je še posebej navdušil basist, ki je prejel nagrado za naj basista.

Šourock 2019, finale, glavna nagrada, zmagovalci, Fat Butlers, Infected
Infected

Tričlanska zasedba Bajta 23 je na finalnem večeru poskrbela za ljubitelje punka in energičnih kitarskih riffov. Ti so zatresli oder, fantastična energija nastopa pa se je kot blisk prenesla na vedno večjo publiko.

Bajta 23, Šourock 2019, finale, glavna nagrada, zmagovalci, Fat Butlers
Bajta 23

Zadnji tekmovalni band je svojih 20 minut dobil nekaj po enajsti uri. Povratniki na Šourockov oder Fat Butlers tudi tokrat niso razočarali, saj so se kemija med njimi, pevkini plesni elementi in suverenost inštrumentalistov povezali v enkraten nastop. Z vizualno in zvokovno raznovrstnostjo so le še potrdili, da poslušanje glasbe v živo nima primerjave.

Šourock 2019, finale, glavna nagrada, zmagovalci, Fat Butlers
Fat Butlers

Preden je komisija v sestavi Marka Soršaka – Sokija, Marka Fureka, Martina Bezjaka, Matica Mlakarja in Denisa Jančiča podelila nagrade, je oder pozdravil še Šourock band 2018 Spotless Minds. Samozavestnejši, bolj izkušeni, a še vedno odlični alternativni band iz Celja so razgreli publiko in tako zaključili glasbeni del finalnega večera.

In zmagovalci so …

Po štirih večerih, petih izjemnih finalnih nastopih in napornem tuhtanju komisije so naziv “Šourock band 2019″ prejeli Fat Butlers! Poleg glavne nagrade v vrednosti 1000 evrov, številnih nastopov (Lampiončki, Gora Rocka, Festival Lent, Studio Glas podzemlja in drugi klubi) in promocijske podpore do konca letošnjega leta, so Fat Butlers prejeli še nagradi za najboljšega bobnarja in kitarista. Publika je bila najbolj navdušena nad bandom Infected, ki bo za nagrado nastopil na festivalu glasbene šole KUD Coda.

Če si njihov nastop na Šourocku zamudil, jih moraš obvezno poslušati na Lampiončkih, kjer bodo začeli pot Šourock banda 2019.

  • Glavna nagrada: Fat Butlers
  • Nagrada po izboru publike: Infected
  • Naj bobnar: Fat Butlers
  • Naj kitarist: Fat Butlers
  • Naj basist: Infected
  • Naj vokalist: Apory Museum

 

 Urška KUR
Vid JERČIČ
ikona snemalec Miha HORVAT

Urška Jakopin

Urednica

Sorodni članki

Back to top button