GlasbaKultura

Lego bo posnel film o življenju Pharrela Williamsa

Življenje ameriškega glasbenika Pharrella Williamsa bo kot film danskega proizvajalca igrač Lego zaživelo tudi na filmskem platna. Film sta nedavno napovedala tako podjetje Lego kot 50-letni pop zvezdnik sam. Po načrtih naj bi film z naslovom Piece by Piece v kinematografe v ZDA prišel 11. oktobra.

Režiser filma je Morgan Neville, ki ga je Williams glede na objavo Lega označil za legendo. “Kdo bi si mislil, da bo otroško igranje z lego kockami preraslo v film o mojem življenju. To je dokaz, da zmoreš tudi ti,” pa je na enem od družbenih omrežij objavil Pharrell Williams sam.

Piece by Piece bo filmsko doživetje brez primere, ki bo zaobjelo čarobnost in genialnost Pharrella Williamsa. Da bi ustvaril tradicionalni film o svojem življenju, ga ni zanimalo, saj je Pharrell želel pripovedovati svojo zgodbo na način, ki bo osvobodil domišljijo občinstva. Nastal na podlagi njegove edinstvene vizije. Zavrača žanrsko umestitev in pričakovanja ter občinstvo ponese v Lego svet, kjer je vse mogoče, pa je Lego med drugim zapisal v svojem sporočilu za javnost.

Pharrell Williams je vizionarski glasbeni ustvarjalec, producent, tekstopisec, filantrop, modni oblikovalec in podjetnik. Doslej je bil nagrajen s 13 grammyji. Ima tudi dve nominaciji za oskarja ter po eno nominacijo za zlati globus in emmy.

Leta 2020 je bil sprejet v Dvorano slavnih tekstopiscev za svoje delo pri duo The Neptunes. Februarja lani je bil imenovan za novega ustvarjalnega direktorja moške mode pri modni hiši Louis Vuitton.

STA
Wikipedia

Sorodni članki

Back to top button