Kulsko

Pozabi na sladkarije in čokolado! Podariš lahko tudi druga užitna darila

Čeprav je hrana odlično darilo, pa je nekoliko težje izbrati, katera užitna darila boš podaril. Med prazniki je namreč večina ljudi obkrožena s keksi, sladkarijami in čokolado, zato boš za idealno hranljivo darilo potreboval nekaj inovativnosti.

Podari ogromno količino najljubše hrane

Vsak izmed nas ima najljubšo hrano, začimbo, sladkarijo, namaz ali kaj podobnega, kar izjemno hitro poje. Morda tvoja sestra obožuje humus, oče pa v enem dnevu zmaže celo Nutello. Morda mama obožuje testenine na 101 način, prijateljica pa ne zdrži brez arašidovega masla. Taka užitna darila ni treba, da so oh in sploh draga in fina. Še bolje bo, če je hrana izjemno poceni, ti pa je kupiš v velikih količinah (kot npr. 5 kilogramov različnih testenin ali pa 3 kozarce majoneze).

Domače čili olje

S tem darilom boš zagotovo izjemno presenetil nad kuhanjem navdušenega družinskega člana. Izdelava je sila preprosta, saj boš potreboval le nekaj posušenih čilijev, olje, česen, sol in nekaj minut dela. Rezultat bo odlična omaka, ki bo dodala ogromno okusa h katerikoli hrani. Za podobna nepokvarljiva in užitna darila pa lahko še malo pobrskaš po spletu.

užitna darila, hrana, liker, olje, kaj podariti, božični prazniki, prazniki, božič, novo leto, koktelj, granola
Z nekaj kreativnosti lahko poskrbiš, da letošnja užitna darila za tvoje bližnje ne bodo le čokoladice in sladkarije.

Domač irski kremni liker

Če ne želiš podariti klasičnega čokoladnega, se lahko lotiš irskega kremnega likerja, ki bo zagotovo navdušil brbončice vseh ljubiteljev likerjev. Z nekoliko truda in dobrimi sestavinami boš ustvaril domač Bailey’s, ki bo verjetno izginil še v isti noči. Če pri roki nimaš viskija, ga lahko zamenjaš s podobno žgano pijačo in se nekoliko poigraš z okusi.

Steklenica vnaprej pripravljene koktejl mešanice

Poznaš koga, ki bi še pozimi pil koktejle, a se mu jih ne ljubi pripravljati? To alkoholno mešanico lahko pripraviš že vnaprej in jo do božiča le postaviš v zamrzovalnik. Nekaj receptov za ta užitna darila lahko najdeš tukaj, zagotovo pa ti bo tudi splet znal olajšati delo.

užitna darila, hrana, liker, olje, kaj podariti, božični prazniki, prazniki, božič, novo leto, koktelj, granola
Steklenica vnaprej pripravljenega koktejla bo razveselila vse, ki pozimi pogrešajo poletje.

Podari zdrav zajtrk

Med klasična užitna darila spada tudi granola, ki jo lahko prilagodiš po svojem okusu. Zmelji in zmešaj karkoli se najde na tvojih policah: različne oreščke, kokosov čips, semena (sončnična, bučna, sezamova, chia …), suho sadje … Dodaj žlico ali dve kokosovega sladkorja, ščepec soli in nekaj, da se bo granola sprijela (kokosovo maslo, agavin sirup, med …).

Razporedi po pekaču, peci na 180 °C dokler granola ne prične rahlo rjaveti, ohladi in naloži v kozarčke. Za še boljši okus lahko hladni granoli dodaš na koščke narezano čokolado ali čokoladne kapljice.

 

UJ / DOSTOP.si
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button