Šport

Pri Zdravi Zabavi špilaš in se rekreiraš brezplačno!

Univerzitetna športna zveza Maribor (UŠZM), bolje znana kot »Zdrava Zabava«, že več kot 20 let organizira in izvaja študentske obštudijske športne interesne dejavnosti.

Namizni tenis, badminton, funkcionalna vadba, odbojka, futsal in košarka

Glavni namen UŠZM je izvedba dostopnih in čim bolj pestrih športnih programov, ki so primarno namenjeni študentom Univerze v Mariboru. S tem namenom študentom omogočajo brezplačno športno aktivnost ter širjenje znanja na področju različnih športov, ki so na voljo v obliki širokega rekreacijskega programa.

Zdrava Zabava rekreacijo v večini izvaja v športni dvorani Vrbanska, ki je oddaljena le 10 minut hoje od Štuka. Na voljo so namizni tenis, badminton, funkcionalna vadba, odbojka, futsal in košarka. Rekreacija poteka od ponedeljka do četrtka med 18. in 22. uro, ob petkih pa med 18. in 20. uro. Pogoj za udeležbo je članstvo pri ZZ, ki je brezplačno.

Zdrava Zabava

V sklopu rekreacije organizirajo tudi študentsko ligo v futsalu, ki traja od novembra do aprila. Ligi organizirajo tudi v odbojki in košarki 3×3, ker je Univerzitetna športna zveza Maribor članica Slovenske univerzitetne športne zveze, pa so študentom na voljo tudi Državna univerzitetna prvenstva. V njih sodelujejo študentje Univerze v Mariboru, Univerze v Ljubljani in Univerze na Primorskem. Tekom leta se odvijata tudi jesenski in zimski turnir v odbojki, košarki, namiznem tenisu in badmintonu ter športna tekmovanja.

Zdrava Zabava

Med igralci študentskih lig in turnirjev nato izberejo ekipe, ki Maribor zastopajo na državnih univerzitetnih prvenstvih. Ta so tudi vstopnica na evropska in svetovna univerzitetna prvenstva pod okriljem Mednarodne univerzitetne športne zveze.

Zzrolano mesto, Maribor InMotion in Tek na Kalvarijo

Zdrava Zabava je javnosti bolje poznana po organizaciji različnih športno rekreativnih prireditev. Med njimi so ZZrolano mesto – največja parada rolanja v Sloveniji, namenjena tako posameznikom vseh starosti, kot družinam. ZZrolano mesto se je v letošnjem septembru prvič odvilo v sklopu 3-dnevnega dogodka Maribor v gibanju – Maribor InMotion, ki je povezal vse generacije Maribora in z različnimi dogodki privabil številne rekreativce, kot tudi resne športnike. Otrokom omogoča udeležbo na Ajdinem otroškem teku, ostali tekači pa so se lahko podali na Tek zdravja (6,7 km) ali Urbani trail tek (14,7 km) ter na FIT Maribor, ki vključuje kar tri vznemirljive in zabavne gibalne dogodke: ŠVIC FEST, BODIFIT ATLET in CROSS CITY.

zdrava zabava

Vsako jesen pa se odvije tudi Nočni tek na Kalvarijo, kjer se tekači podajo na 454 stopnic dolgo pot proti vrhu, katerega se lahko na prilagojeni skrajšani progi udeležijo tudi otroci.

Zdravo se zabavaj tudi ti!

Študentska rekreacija pri Zdravi Zabavi ti lahko pomaga oblikovati zdrave navade, spodbudi socialno povezovanje in omogoči zabavo na način, ki prispeva tudi k izboljšanju fizičnega in duševnega zdravja.

Če te besedi Zdrava Zabava spomnita na druženje, zdravje, nova prijateljstva, sproščenost in samozavest v fizični sposobnosti, se jim pridruži. Članstvo je brezplačno, zato bodi zraven!

Za več informacij obišči spletno stran www.zdravazabava.com ali piši na info@zdravazabava.com.

Zdrava Zabava

Zdrava Zabava
Zdrava Zabava, MP Produkcij

Sorodni članki

Back to top button