KulskoŽivljenjski slog

Spet nekaj novega na TikToku: kaj je lucky girl syndrome?

Na TikToku se je pojavil nov trend. Ta je tokrat pohvale vredno pozitiven in vreden posnemanja. Kaj je lucky girl syndrome oz. sindrom srečnice?

This is a story about a girl named Lucky. Tako se začne znamenita pesem Britney Spears iz daljnega leta 2000. Lucky girls oz. srečna dekleta pa se po vseh teh letih zdaj širijo tudi po omrežju TikTok – začele so se širiti objave o sindromu srečnice. Za kaj pa v bistvu gre? Fenomen se je začel s TikTokom uporabnice @skzzolno, ki je s prijateljico govorila o poskusu iz časa študija. Takrat se je začela širiti fama, da sindrom srečnice življenja spreminja na boljše. Razširitev sindroma je bil obsojen na uspeh – kdo si namreč ne želi hitrega recepta za srečo?

Kaj pa sploh je ta lucky girl syndrome? In pomembneje – kako ga ujeti?

Mentorica dobrega počutja in TikTokerka @jodie.melissa sindrom srečnice razloži kot prevzemanje miselnosti in prepričanja, da imamo res srečo. Gre za manifestacijski trik, ki ga lahko izvede vsakdo, ki je to pripravljen preizkusiti. Samo to, da rečemo, da imamo srečo, pa seveda ni dovolj. Resnično se moramo predati afirmacijam in verjeti v t. i. lucky girl syndrome.

sindrom srečnice, lucky girl syndrome, punca
Naša podzavest je ciljno usmerjen mehanizem – zato si srečo lahko tudi zmanifestiramo.

Edini namen naše podzavesti je doseganje zavestno postavljenih ciljev. To pomeni: če si vsak dan govorimo, da imamo srečo, bo naša podzavest to pomagala doseči, in nas usmerjala v sprejemanje pametnejših in boljših odločitev. Tudi če se v danem trenutku počutimo nesrečne, pa nas bo uporaba afirmacij srečnice usmerila v bolj pozitivno smer razmišljanja. Tako se bomo lažje osredotočale na dobro.

Za to, da afirmacije spreminjajo resničnost, nimamo trdnih dokazov, psihologi pa priznavajo, da se s spreminjanjem razmišljanja spreminja tudi počutje. To se imenuje kognitivno preoblikovanje in dokazano pomaga tako pri anksioznosti kot pri depresiji.

Kako si lahko pri-vadiš srečo?

Eden najlažjih načinov za vadbo sindroma srečnice je, da v svojo dnevno rutino vključimo nekaj afirmacij. Če nam afirmacije pomagajo do boljšega počutja, nam olajšajo tudi bolj pozitivno interpretacijo realnosti. In ko se počutimo dobro, se tudi obnašamo bolje. Izberemo lahko praktično kakršnekoli afirmacije, ki delujejo v slogu z našim ciljem, to je pa pet ustvarjalnih afirmacij srečnice po TikTokerki @lindsay.adkinson:

  1. Pred mano so same zmage.
  2. Vesolje me varuje.
  3. To je za moje višje dobro.
  4. Sem dovolj.
  5. Zaslužim si svoje sanje preprosto zato, ker obstajam.
@lindsay.adkinson

#stitch with @skzzolno beliefs are everything ???☀️ #mindset #mindsetmotivation #luckygirl #luckygirlsyndrome #lawofassumption #lawofattraction #manifestation #selflove #selfimprovement #personaldevelopment

♬ original sound – Lindsay Adkinson

TikTokerka predlaga, da afirmacije pritrdiš na vidno mesto, od koder jih lahko vsako jutro prebereš. Da še bolje ponotranjiš zavedanje, da si srečna, afirmacije ponavljaj tudi, ko se počutiš dobro. Ob tem pa seveda ne pozabi, da moraš aktivno delati za cilje, ki si jih zastavila.

Vesolje bo pomagalo – ne bo pa naredilo tvojega dela

Tudi med vadbo sindroma srečnice se ti zagotovo lahko zgodijo kakšni manj predvideni dogodki, te pa vzemi kot del poti do vesoljske sreče. Sindrom srečnice ne bo spremenil tvojega življenja iz danes na jutri – a ti pri tem lahko pomaga. Osredotoči se na dobre stvari in ceni, kar imaš. Če se osredotočiš na dobro in si hkrati aktivno prizadevaš za svoje cilje, zagotovo ne boš spregledala neverjetnih priložnosti, ki ti jih pošilja vesolje.

DOSTOP.si / SV
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button