KulskoTehnologijaŽivljenjski slogZnanost

Netflix & chill ali samo Netflix?

Kar tretjina Američanov bi se prej odpovedala seksu kot Netflixu

V duhu Valentinovega, srčkov, rožic in poparčkanih oboževalcev Netflixa ti predstavljamo nekaj dejstev o parih, ki radi gledajo Netflix.

Čeprav se ve, da je Netflix-manija najhujša v Združenih državah Amerike, pa smo tudi Slovenci v dveh letih, odkar je dostopen v Sloveniji, postali pravi »binge watcherji« Netflixovih šovov. Prav zato so rezultati raziskave, ki jo je opravila avtorica Catherine McNally, še toliko bolj primerljivi s slovenskimi gledalci, čeprav so v njej sodelovali le Američani.

Avtorica je Američane povprašala o njihovih Netflix navadah in kako so te povezane z romantično zvezo z njihovim partnerjem. Če se ti zdi, da je tudi tvoj račun za to spletno platformo že kdaj povzročil manjši ali večji prepir z boljšo polovico, si lahko precej miren, saj je med ameriškimi uporabniki tega kar precej. Kar tretjina vprašanih se je namreč že skregala s partnerjem, ker se nista mogla dogovoriti, kaj bi gledala, kar 2 od 3 pa menita, da se morata Netflix okusa v zvezi ujemati.

Ko sta partnerja usklajena, pa vseeno lahko pride do varanja oz. Netflix varanja, ki pravzaprav ni nič drugega, kot ogled novega dela serije brez partnerja, kar je vsaj enkrat naredila že polovica Američanov. Če bi si njihov partner serijo do konca ogledal sam, bi več kot le jezo občutilo 8 odstotkov Američanov, saj bi takrat brez večjih težav prekinilo zvezo.

Par gleda Netflix
Kaj je boljše seks ali gledanje Netflixa?

Seveda raziskava ni mogla mimo vprašanja, čemu bi se raje odpovedal za eno leto: seksu ali dostopu do streaming vsebin? Vsakemu tretjemu uporabniku Netflixa se zdi nemogoče odpovedati serijam in filmom, zato bi brez težav opustili seks. Med njimi seveda prevladujejo samski ljudje in pari, ki niso poročeni. Tretjina vprašanih pa za posteljne aktivnosti najverjetneje nima veliko časa, saj večino skupnega časa raje preživijo pred zasloni in gledajo Netflix.

Zagotovo poznaš kako pijavko, ki namesto svojega uporabniškega računa uporablja partnerjevega, bratovega ali prijateljevega, približno tretjina Američanov pa z veseljem uporablja celo uporabniški račun bivšega ali bivše. Ampak to še ni najhujše, 1 izmed 10 vprašanih je povedal, da se je v zvezo z nekom podal zgolj zaradi njihovega Netflix računa. In to ne glede na dejstvo, da lahko najnovejše serije gledaš že za manj kot 10 evrov na mesec.

Ti podatki prikazujejo stanje ameriških uporabnikov Netflixa, a smo lahko skorja prepričani, da se dajo rezultati prenesti tudi na slovenske uporabnike. Kaj pa praviš ti, ali Netflix vpliva tudi na tvojo zvezo?

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGDOSTOP.si / UK
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=1220splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button