Življenjski slog

Kako vedeti, da ga ne zanimaš več?

4 sporočila, ki kažejo na to, da je izgubil interes zate.

Enobesedna sporočila, suhoparni odgovori, počasno odpisovanje – je res tako zaposlen? Ali pa si morda časa ne vzame le zate?

Spoznavanje novih romantičnih interesov ni z novimi tehnologijami postalo prav nič lažje – če je izbira (vsaj navidezno) večja, je treba opraviti še več filtriranja. V živo hitro preberemo ali nekoga zanimamo ali ne, v sporočilih je to pogosto pravi podvig. Se naša simpatija pretvarja, da je težko dosegljiva? Ima res tako zaposleno življenje, da nima časa ne ta, ne naslednji teden, mogoče pa bi šlo naslednji mesec? Ali je preprosto ne zanimamo? HerCampus je zbral štiri nasvete, ki ti bodo pomagali oceniti situacijo.

 

1. Enobesedna sporočila

Ko pogovor pride do točke, kjer so sporočila vse krajša, veš, da se pogovor približuje koncu. »Haha« ali »jap« pa sta točki brez povratka, ko si moraš priznati, da je pogovor umrl. Priznajmo – nihče nima tako malo povedati, da bi uspel odpisati le eno besedo. S kratkimi in nespecifičnimi odgovori se ljudje le izogibajo resnim pogovorom in ti dajejo vtis, da za njih nimajo časa. Preprosto ga ne zanimaš več.

 

2. Suhoparni odgovori

Kako dobro lahko osebo prebereš skozi sporočila?

Podobno kot enobesedna sporočila, so tudi generični odgovori slabo izhodišče za nadaljevanje pogovora, kar tvoj sogovornik dobro ve. Če ne želi deliti podrobnosti o sebi in hkrati ne sprašuje o tebi, za povrh pa nikoli ne začne zanimivih tem, je to znak, da ne želi zares nadlajevati pogovora (ali le, da je resnično dolgočasna oseba). Naslednjič, ko ti nameni »Super.«, »Nič ne delam, kaj pa ti?« ali kaj podobno suhoparnega, si naredi uslugo, in končaj pogovor.

 

3. Počasno odpisovanje

Vsi radi ignoriramo ljudi, ki nam niso pri srcu. Obrnemo se v nasprotno smer, ko jih opazimo na ulici, si izmišljumeo izgovore, zakaj se ne moremo družiti in se izogibamo pogovoru za vsako ceno. Če si želiš z nekom zares govoriti, si boš za to vzel čas. In obratno – če ti nekdo odpiše le enkrat dnevno, preprosto nisi njegova prioriteta.

 

4. V sporočilih ni zaznati čustev

Pravilna interpretacija sporočil ni vedno lahka naloga.

Če v njegovih sporočilih ni emojijev ali vsaj preprostega »haha«, je tvoj izbranec robot ali pa, verjetneje, ne prav zainteresiran. Redko koga je tako težko nasmejati, da ne bi vsaj občasno poslal smeška ali gifa. Če ti tvoj sogovornik daje vtis, da v pogovoru ne uživa, je to morda zato, ker res ne. Ne zapravljaj časa za pogovor, kjer tvoj humor ni cenjen.

 

Ne zapravljaj več dragocenih minut svojega dneva za nekoga, ki jih ne želi zapravljati zate.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGDOSTOP.si / KA
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button