Življenjski slog

8 nasvetov brez filtra: kako poskrbeti za najboljši seks ever

Na podlagi mnenj spolnih terapevtov in psihologov je odličen seks pogojen s spontanostjo, komunikacijo in pravim "timingom". Preveri nekaj nasvetov, kako poskrbeti za najboljši seks doslej – mnogi so podprti z znanostjo.

1 Partnerju povej, kaj te vzburja

Boljši seks je običajno pogojen z boljšo komunikacijo. Ne glede na to, kako prepričan si, da telo partnerja že brezhibno poznaš, vama bo dodatno komuniciranje želja prineslo le še dodatne užitke.

2 Spodbujaj partnerjevo samozavest

V raziskavi, objavljeni leta 2016, so ugotovili, da je spolno zadovoljstvo večje pri parih, ki se medsebojno sprejemajo in spodbujajo. Če med seksom pride do neprijetnih trenutkov, se temu skupaj nasmejta in ustvarjajta lahkoten in varen intimni prostor. Ne pozabi – bolj kot bosta samozavestna v lastni koži, boljši bodo skupni užitki.

3 Ohranita spontanost

Tudi še tako odličen seks lahko postane monoton, če nenehno deluje po istem vzorcu. Česarkoli novega se spomniš, je vredno poskusiti. Pa naj bo to novi kraj ali nova pozicija – dovolita si biti drzna v javnosti ali igrati igro vlog.

4 Predigra naj se začne ure (ali dneve) pred seksom

Ustvarjanje razpoloženja je ključnega pomena za odličen seks – predvsem za ženske. Miselna predigra v obliki pozornih dotikov ali lepih komentarjev se lahko začne že dneve pred seksom.

užitek, spolni užitek, komunikacija, samozavest, spolno zadovoljstvo, spontanost
Ustvarjanje razpoloženja pred seksom je pomembno predvsem ženskam.

5 Seksi trenutke preživljaj tudi sam(a) s sabo

Za dober seks moraš vedeti, kaj ti je všeč. Edini način, da v celoti razumeš potencial svojega spolnega užitka, pa je raziskovanje lastnega telesa. Z masturbiranjem lahko svoje telo dodobra raziščeš, dotikanje samega sebe pa naj bi tudi večalo splošno željo po seksu.

6 Za orgazem poskrbita pred penetracijo

Ko je ženska vzburjena, se genitalno tkivo napolni s krvjo, nožnica pa razširi in navlaži. Zato poskusita za ženski orgazem poskrbeti že pred penetracijo – pri tem lahko na primer uporabita roke, jezik ali katero izmed igračk.

7 Eksperimentirajta z igračkami in ostalimi rekviziti

Raziskovanje neznanega s skupnim nakupovanjem seks igračk in ostalih rekvizitov je odličen način izboljševanja skupnih spolnih izkušenj. Preizkusita lahko vse od vibratorjev za pare, do masažnih olj in prevez za oči. Meja naj bo nebo.

užitek, spolni užitek, komunikacija, samozavest, spolno zadovoljstvo, spontanost
Seks igračke so lahko odlična popestritev vsakega seksa.

8 Kakovosti dajta prednost pred količino

Raziskave kažejo, da naj bi najsrečnejši pari seksali le enkrat na teden. To pa ni nujno pravilo – pogostost seksa prilagodita lastnih željam in se ne ozirajta na nobena pravila. Pomembno je le, da vama je med seksom lepo in da se drug drugemu takrat popolnoma posvetita.

DOSTOP.si / SV
Pixabay

Sorodni članki

Back to top button