Življenjski slog

Kaj početi na tisti petkov večer, ko ti ni (spet) za žur?

Večina nas običajno rada kaj spije - predvsem med vikendi. Ko ti alkohol in žuranje res ne dišita, pa je čas da se domisliš novih aktivnosti. Preveri teh 7, ki se jih lahko lotiš prihajajoči vikend.

1 Obišči koncert

Živa glasba je vedno zabavna. In vzdušje, ki jo ustvari, je nekaj neverjetnega. Še posebej, ko si ob tem obkrožen s svojimi prijatelji. Takrat te preprosto prevzamejo prijetni občutki. In ne glede na to, če gre za koncert v veliki hali ali jam v bližnji kavarni – tako prijetnega petka se boš z veseljem spominjal.

2 Organiziraj pižama parti!

Nikoli nisi prestar za pižama parti s svojo ekipo. Obleke zamenjajte s pižamami in pripravite karaoke. Poskrbite tudi za prigrizke – takšne domače aktivnosti niso samo zabavne, temveč tudi izjemno prijazne za tvoj žep. Nešteto idej za takšne zabave najdeš na Pinterestu. Čas je za organizacijo!

3 Kuhaj s prijatelji

Ne glede na to, če povabiš družino ali prijatelje – skupno kuhanje je preprosto zabavno, prav tako pa je to odlična aktivnost za medsebojno povezovanje. Tolikokrat jemo zunaj, da je domač obrok več kot dobrodošel. Vsakemu izmed sodelujočih dodeli svoje naloge, ob tem pa ne pozabite na dobro glasbo za vzdušje in primerno dekoracijo.

restavracija, obrok, prijatelji
Na skupnem druženju se odločite za prepoved telefonov.

4 Odločite se za turnejo po picerijah

V svojem mestu zagotovo najdeš ogromno picerij. In zakaj jih kdaj v enem dnevu ne bi obiskal kar več naenkrat? Zberi druščino, s katero boste raziskovali okuse različnih pic v različnih picerijah. Zadeva je precej podobna tipičnemu vikend pohajkovanju med gostilnami – samo, da ima to prednost, da vsebuje pico.

5 Čas je za šoping!

Eden izmed slajših načinov, da pozabimo na naporen delovni teden, je sproščanje z nekaj zapravljanja. Obišči nakupovalno središče in se sprehodi po trgovinah. Ali pa si ponudbo oglej kar iz domačega kavča.

shopping, nakupovanje
Nakupovat se lahko odpraviš sam ali v družbi.

6 Pojdite bowlat

Bowling je resnično podcenjena aktivnost. In četudi šport ni povsem tvoja stvar, se zagotovo spomniš vsaj enega praznovanja rojstnega dne iz otroštva, ko ste šli bowlat. S prijatelji obujte bowling čevlje in odigrajte nekaj rund.

7 Privošči si dobro noč spanja

Kdo je rekel, da petkov večer ne more biti posvečen dobremu počitku? Po dolgem tednu nam včasih pač prija konkretno spanje. Obleci se v udobno pižamo in vklopi prijetno meditacijo, ki te bo ponesla v deželo sanj. Zjutraj se boš prebudil bolj svež, kot kadarkoli.

DOSTOP.si / SV
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button