Kultura

Kaj te dni ponuja Maribox? Vse od Marvela, pa do Peščenega planeta

Hladni jesenski popoldnevi so ravno pravšnji za obisk kina. Sveže pečene kokice, okusne gazirane pijače, odlično ozvočenje in gromozanska platna. To in še več ti ponuja Maribox. Preveri nekaj aktualnih filmov, ki si jih v teh dneh lahko ogledaš.

Dune: Peščeni planet

Maribox ti že omogoča ogled dolgo pričakovane adaptacije znanstveno-fantastične klasike Franka Herberta, Dune: Peščeni planet. Filmska zgodba spremlja nadarjenega mladeniča Paula Atreidesa iz hiše Atreides, ki je rojen za velike stvari. Da bi svoji družini in narodu zagotovil prihodnost, mora Paul odpotovati na najnevarnejši planet v vesolju. Tam se znajde sredi boja za ekskluzivno oskrbo najdražjega elementa galaksije, ki se nahaja samo na Arrakisu in ima moč odkleniti največji potencial človeštva.

Maribox, film, filmi, Dune, Nekoč so bili ljudje, Spirala bolečine: nova zapuščina igre žaga, Žaga, Večni, Južni veter: Pospešek, Marvel, Atreides, kinematograf
Dune: Peščeni planet si v Mariboxu lahko ogledaš v tehnologiji Dolby Atmos.

Barvito igralsko zasedbo med drugim sestavljajo Timothée Chalamet, Zendaya, Jason Momoa, Javier Bardem in Stellan Skarsgård. Da boš resnično užival v tej vizualni mojstrovini, si lahko le v Mariboxu film ogledaš v Dolby Atmos tehnologiji.

Nekoč so bili ljudje

Nekoč so bili ljudje je slovenski triler, ki pripoveduje zgodbo Lea, Italijana, ki živi v Sloveniji, in Vučka, nekdanjega begunca iz Bosne. Leu in Vučku grozi izguba njune restavracije. Zato se odločita, da bosta sprejela ponudbo prevaranta Giannija. Da bi za denar skupaj lahko prevarali zavarovalnico, morata Leo in Vučko ukrasti Giannijev tovornjak. Po pomoti prijatelja odpeljeta napačen tovornjak, v njem pa najdeta nepričakovan tovor … Na premieri filma je Maribox gostil tudi igralsko zasedbo.

 

Spirala bolečine: nova zapuščina igre žaga

Spirala bolečine: nova zapuščina igre žaga je reboot filmske klasike Žaga. V vlogi policaja, ki je za petami serijskemu morilcu, odgovornemu za število grozljivih smrti, se predstavlja Chris Rock. Njegov filmski partner bo Max Minghella, kot Rockov oče pa se predstavlja filmska legenda Samuel L. Jackson. Film v kino prihaja 28. oktobra, s svojim srhljivim ozračjem pa je ravno pravšnji za temačen čas okoli noči čarovnic.

Večni

Večni so najnovejši v seriji odličnih filmov Marvel, posneti po navdihu originalnih Marvelovih stripov. Večni so nesmrtni heroji iz drugega vesolja, planeta Olympia, ki se morajo po dolgih letih ponovno združiti in Zemljo zavarovati pred pošastnimi bitji, Devianti.

V filmu se pojavijo mnogi znani obrazi: Angelina Jolie, Richard Madden in Kit Harington iz Igre prestolov, Salma Hayek in mnogi drugi. S predvajanjem filma bo Maribox začel 4. novembra, karte pa so že v prodaji.

Južni veter: Pospešek

Na velika platna prihaja nadaljevanje velikega regionalnega filmskega hita Južni veter, sage o narkokralju Petru Marašu. Srbohrvaški film pripoveduje zgodbo Maraša z novo pridobljenim statusom nedotakljivega vodje srbskega podzemlja, ki je pod zaščito same države. V okviru širjenja svojega posla in vlaganja nezakonito pridobljenega denarja se s prijateljem Baćom odpravi v Vzhodno Srbijo. Tam izve novice, ki mu spremenijo načrte, in ga vrnejo na ulico.

 

Sara VOCOVNIK, Maribox
Unsplash, Maribox
ikona snemalec Maribox, Blitz Slovenija, ArsmediaSI

Sara Vocovnik

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button