NovicePriložnosti

Mladinski svet Slovenije vabi k prijavi na natečaj Prostovoljec leta 2023

Mladinski svet Slovenije (MSS) že 22. zapored razpisuje natečaj Prostovoljec leta, v okviru katerega bodo izbirali najboljše prostovoljke, prostovoljce, prostovoljski projekt, Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico in Naj mladinski projekt za preteklo leto.

Na natečaj se lahko prijavijo vsi, ki so v svoje aktivnosti v letu 2023 vključevali prostovoljske dejavnosti. K prijavi v natečaj vabijo vse nevladne organizacije, javne institucije, neformalne skupine, posameznike itd. Kot prostovoljstvo je razumljena vsaka prostovoljsko aktivnost, tudi če je ta potekala izven organizacij in formalnih okvirjev.

V kategoriji posameznic in posameznikov bodo izbirali najboljše v 6 kategorijah:

  • Naj prostovoljka in Naj prostovoljec do 19 let,
  • Naj prostovoljka in Naj prostovoljec od 20 do 29 let in
  • Naj prostovoljka in Naj prostovoljec 30 let ali več,
  • Naj mladinski voditelj oz. voditeljica.

Pri projektih pa bodo izbirali

  • Naj prostovoljski projekt ter
  • Naj mladinski projekt.

Kot projekt razumejo kakršnokoli organizirano aktivnost, pri kateri je sodelovalo več ljudi, in ni nujno, da gre za projekt v strogo administrativnem smislu.

Vse prijavljene prostovoljce_ke in predstavnike_ce sodelujočih organizacij bodo po izteku natečaja, predvidoma septembra letos, povabili na zaključno prireditev, kjer bodo podelili nazive in priznanja izbranim prostovoljcem in projektom.

Kako se prijaviš?

Predlagatelj mora izpolniti spletno prijavnico. Pozor! Letos več ni mogoče oddajati delnih prijav izven spleta, saj spletna prijavnica omogoča prekinitev izpolnjevanja, h kateremu se lahko kadarkoli vrnete.

Prijavnica za vse kategorije je enotna, znotraj nje pa sta 2 izbiri: posamezniki (prostovoljci, prostovoljke) in projekti. Prijavnici morate priložiti izjavo prostovoljca_ke z lastnoročnim podpisom pri prijavah za posameznike_ce oz. izjavo predlagatelja pri prijavah za projekte. Prijavnici lahko po želji priložite dokazila o prostovoljstvu, npr. kratek življenjepis prostovoljca_ke, fotografije, objave v medijih, izjave in mnenja drugih udeleženih itd.

Namen natečaja ni tekmovanje med prostovoljkami, prostovoljci in projekti, ampak vzpodbuda in nagrada za vse, ki sodelujejo kot prostovoljci in prostovoljke ter podpirajo prostovoljstvo v Sloveniji.

Za morebitna vprašanja in podporo pri oddaji prijavnic se lahko obrnete na: prostovoljec@mss.si, na tel. št. 01 425 60 55 (Petra Viki Čeru).

Rok za prijave je ponedeljek, 8. aprila 2024.

Obrazce in dodatne informacije so na voljo tukaj.

MSS
MSS

Sorodni članki

Back to top button