Priložnosti

Finančne spodbude za inovativna zagonska podjetja s potencialom hitre rasti

Vrhunec letošnjih predstavitev priložnosti Slovenskega podjetniškega sklada bo dogodek Forum 100 % Startup, ki bo potekal v torek, 3. marca, v Ljubljani.

Kako do 54.000 evrov nepovratne zagonske spodbude? Kako si je mogoče zagotoviti 75.000 evrov konvertibilnega posojila in kakšna je pot do podvojitve investicije zasebnega vlagatelja? Vse te priložnosti Slovenskega podjetniškega sklada za inovativna zagonska podjetja (startupe) bomo predstavili na dogodku Forum 100 % startup, ki ga v torek, 3. marca 2020, ob 13. uri gosti Tehnološki park Ljubljana.

Kar tri zanimive razpise (P2SK75 in SI-SK) s priložnostmi za startupe prinaša letošnji spomladanski krog financiranja, ki lahko pomaga inovativnim podjetjem s potencialom hitre globalne rasti v različnih fazah njihovega razvoja.

Za 40 startupov po 54.000 EUR nepovratne spodbude

Nepovratna zagonska spobuda P2, tako imenovani startup denar, v višini 54.000 evrov je že tradicionalno namenjena zagonu podjetja. Vsako leto jo prejme 40 podjetij, po 20 iz zahodne in vzhodne kohezijske regije.

Pomembna novost za prejemnike je od lanskega leta ukinitev dokazovanja stroškov, kar precej olajša tudi poročanje, zato je P2 zdaj še privlačnejši.

Največ 100 točk lahko prijavitelji prejmejo pri prijavi na razpis, pomembna zanje pa je tudi udeležba v predselekcijskem postopku, ki ga za Slovenski podjetniški sklad (SPS) izvaja Start:up Slovenija in podjetjem omogoča pridobiti do 35 točk, ki nato štejejo v skupni seštevek.

Vse podrobnosti o razpisu za zagonsko spodbudo P2 so na voljo tukaj, za lažje razumevanje, kaj pričakovati pa smo pripravili tudi brezplačni priročnik.

Med danes uspešnimi podjetji, ki jim je pri razvoju pomagala tudi zagonska spodbuda P2, so tudi GenePlanet, Visonect, AciesBio, Kokica, InstaText in številna druga …

SK75 za podjetja z že razvitim produktom

Podjetjem, ki imajo svoj produkt že razvit in z njim ustvarjajo prve prihodke na trgu, lahko pri rasti pomaga produkt SK75, ki prinaša 75.000 evrov konvertibilnega posojila. Slednje je namenjeno predvsem, da podjetja čim hitreje pridejo do potrditve svoje ideje na trgu in pospešijo rast prodaje.

Tudi za razpis SK75 izvaja Start:up Slovenija predselekcijski postopek. Postopek lahko prijaviteljem prinese do 40 od skupaj 100 možnih točk na razpisu. Med uspešnimi podjetji, ki so že bila uspešna na razpisu SK75 v preteklih letih, so Ollo Audio, Beeping, Malinca, VIAR, Fortronik,

A ne le finančna, predvsem bogata vsebinska podpora, ki vključuje tudi dragoceno mentorsko podporo, je ključna za prejemnike spodbud SPS. Več o vsebinski podpor, ki je združena pod imenom Startup Plus Program, najdete na tej povezavi.

Pomena finančne in mentorske podpore se zaveda tudi Jan Dobrilovič, soustanovitelj podjetja Next. Next upravlja s spletno platformo za profesionalne čistilce Beeping. Beeping je postal tudi Slovenski start-up leta 2018: “Tako v biznisu kot širše v življenju je vse lažje, če imaš pravo podporo. Instrument SK75, skupaj s celotnim ekosistemom, je nedvomno prava stvar. Na ta način se lahko ekipe fokusirajo na tisto, kar je zares pomembno – gradnjo produkta, ekipe, razvoj ter rast.”

SI-SK za podvojitev investicije zasebnega investitorja

Podjetnikom, ki so za svoje podjetje že pridobili zasebnega investitorja in bi želeli to investicijo podvojiti, je namenjen razpis SI-SK. V tem primeru prinaša možnost podvojitve investicije v znesku od 100.000 do 600.000 evrov.

Za razpis SI-SK predselekcijski postopek ne poteka. Mentorska podpora tudi ni vključena, je pa ta produkt duhovni naslednik nekdanjega razpisa SK200. Razpis SK200 je podjetjem zagotovil 200.000 evrov konvertibilnega posojila.

Med uspešnimi podjetji, ki so bila v preteklosti prejemniki konvertibilnega posojila v okviru razpisa SK200. Pa so med drugim Chipolo, Borza terjatev, Carlock, Xvida, Modri planet,

Forum 100 % Startup 3. marca v Ljubljani bo priložnost, da se podjetniki podrobno seznanijo z vsemi priložnostmi za svoj posel v fazah zagona, vstopa na trg in globalne rasti, pa tudi za odgovore na vsa njihova vprašanja.

Podrobnosti dogodka lahko najdeš na povezavi.

 

 Start:up Slovenija
Start:up Slovenija

Sorodni članki

Back to top button