Priložnosti

Program Ars razpisuje natečaj za najboljšo kratko zgodbo

Program Ars Radia Slovenija razpisuje tradicionalni natečaj za najboljšo kratko zgodbo. Nagrajene in odkupljene kratke zgodbe bodo predvajali v oddaji Literarni nokturno na Tretjem in Prvem programu Radia Slovenija.

Dela, poslana na natečaj, pred objavo na Radiu Slovenija ne smejo biti objavljena. Dolžina ne sme presegati 6300 znakov s presledki vred, v nasprotnem primeru komisija dela ne bo mogla upoštevati.

Izbor bo opravila tričlanska strokovna komisija, ki bo podelila tri nagrade v vrednosti 1000, 500 in 250 evrov. Komisija bo predvidoma nekaj dodatnih besedil predlagala naročniku v odkup.

Že 29. natečaj se je pričel v ponedeljek in bo odprt do 22. junija, komisija bo svojo odločitev objavila 27. julija.

Natečaj je anonimen. Letos bo prvič potekal samo elektronsko. Zato naj avtorji svoja dela oddajo le prek obrazca na spletni strani Tretjega programa – programa Ars. To naj opravijo do 22. junija ter v posebno okence vpišejo šifro. Glede na izkušnje prejšnjih let avtorje opozarjajo, naj ne dopisujejo svojih podatkov.

S prijavo na natečaj avtorji v primeru nagrade ali odkupa dovolijo organizatorju objavo imena in uporabo prijavljenega besedila v radijskih oddajah. Tako se strinjajo, da se na RTV Slovenija prenesejo vse materialne avtorske pravice na avtorjevih besedilih v radijski izvedbi. Brez omejitev. Nagrada bo izplačana v obliki avtorskega honorarja na podlagi podpisane pogodbe, ki bo posebej opredeljevala odkup pravic.

Pritožba na izbor ni mogoča. Naročnik vsem avtorjem, katerih dela ne bodo nagrajena ali predlagana v odkup, zagotavlja, da prejetih besedil ne bo reproduciral, predelal ali javno objavil.

Komisija bo svojo odločitev objavila v oddaji Svet kulture, na teletekstu in na spletnih straneh RTV Slovenija. Nagrajence ter avtorje odkupljenih zgodb pa bo predvidoma razglasila konec avgusta. Avtorji nagrajenih in izbranih kratkih zgodb bodo svoje avtorstvo dokazali s kopijo svojega besedila, opremljenega s šifro in vsemi osebnimi podatki, pošljejo pa ga naj na elektronski naslov Ars@rtvslo.si po objavi odločitve komisije, so sporočili z RTV Slovenija.

 

 MMC
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button