PrehranaPriložnosti

Terenski študijski forum EIT FOOD: Deep Dive Vipavska dolina 2022

Terenski študijski forum EIT Food Deep Dive Vipavska dolina 2022 je dvodnevni strokovni interaktivni dogodek z aktivno udeležbo študentov, agroživilskih podjetij, startup oz. inovativnih zagonskih podjetij, državnih organizacij, interesnih združenj, medijev in ostalih relevantnih deležnikov.

Terenskemu študijskemu forumu EIT Food Deep Dive Vipavska dolina 2022 se lahko pridružiš na dva načina:

  • kot aktivni udeleženec na dvodnevnem terenskem študijskem forumu:

Terenski forum se začne 28. 9. z ogledom štirih partnerskih živilskih podjetij (Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica, Leone, Mlinotest in Fructal) z namenom, da se seznanite z aktualno problematiko in izzivi s katerimi se posamezna podjetja srečujejo. Po ogledu sledi delo v skupinah, kjer boste študentje z različnim predznanjem iskali potencialne rešitve in izboljšave. Rezultate skupinskega dela predstavite 29. septembra, na Javnem forumu »Vipavsko agroživilstvo: kje, kam kako?«

  • kot udeleženec posameznih zanimivih dogodkov:
28. september 2022  Spoznaj vipavske agro-food startupe” (grajska klet, Vipavski križ)

Predstavili se bodo: Regijska razvojna agencija ROD Ajdovščina, Primorski tehnološki park, Pivovarna Pelicon, Uroš in Valentina,  Vina Bric – Frlanova kmetija, Golden ring siri in vina Santei. Njihovim predstavitvam pa sledi še gost večera: g. Zmago Petrič, vinska klet Guerila.

29.september 2022  Delavnica podjetništva za mlade talente* (Škofijska gimnazija Vipava)

Kratka delavnica je namenjena dijakom, študentom, posameznikom na začetku svoje poslovne poti in vsem, ki bi se radi naučili nekaj novega o podjetništvu, da se spoznajo z agroživilsko panogo, trženjem in modelom Canvas.

*opomba: v kolikor se prijavite na dvodnevni terenski študijski forum, na delavnici žal ne morete sodelovati, ker se izvaja istočasno na ločeni lokaciji.

29. september 2022 Javni forum EIT Food Hub Slovenija “Vipavsko agroživilstvo: kje, kam, kako?” (Hostel mladih Ajdovščina)

Javni forum je zaključni dogodek študijskega foruma, ki je razdeljen na dva dela. Na začetku boste študentje predstavili svoje refleksije na zastavljene izzive, temu sledi  okrogla miza z zanimivimi gosti.

Za sodelovanje na dogodku Deep Dive Vipavska dolina je potrebna predhodna prijava na tej povezavi. Več o dogodku si lahko preberete tukaj, za več informacij pa se lahko obrnete na eit.food.slo@bf.uni-lj.si 

Dogodek organizira EIT Food HUB Slovenija – Nacionalno stičišče za inovacije in podjetništvo v agroživilstvu. Več o EIT FOOD pa tukaj.

EIT Food Hub Slovenija
EIT Food Hub Slovenija

Sorodni članki

Back to top button