Kronika

Dober odziv na decembrsko akcijo Čista nula, čista vest

Zavod Varna pot je tudi letos sredi decembra začel vsakoletno preventivno akcijo Čista nula, čista vest, s katero želijo ljudi nagovoriti k vožnji brez alkohola in prepovedanih substanc po slovenskih cestah.

Kot ugotavljajo izvajalci akcije ‘Čista nula, čista vest’ se kljub omejitvam in ukrepom zaradi epidemije uporaba alkohola povečuje. Delež hujših prometnih nesreč, ki so jim botrovali alkohol ali prepovedane substance se je z 20 povišal na 40 odstotkov. To jih je še dodatno spodbudilo, da v nacionalni preventivni akciji za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi v prometu, njihova akcija pride do ljudi. Nacionalni preventivno akcijo koordinira Agencija za varnost prometa.

Akcija ‘Čista nula, čista vest’ bo trajala do konca leta.

Vsem, ki niso bili povsem prepričani, ali jim je kozarček preveč odvzel pravico do aktivnega sodelovanja v prometu, so pripravili virtualni preizkus alkoholiziranosti in priročne nagrade pokrovitelja. Njihova akcija je do danes dosegla 62.482 uporabnikov. Pri tem jih je z njimi v stik proaktivno stopilo, podprlo ali izrazilo svoje poglede 7243. Alkotest pa je preskusilo 4680 ljudi, med katerimi so podelili že 72 nagrad, so sporočili iz zavoda.

 

 STA
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button