ZabavaZdravje

Samozadovoljevanje: ne le za zabavo, temveč tudi za zdravje

Samozadovoljevanje ima ogromno pozitivnih učinkov na naše zdravje, med drugim krepi imunski sistem. Naj te torej ne spravi v slabo voljo, če si v samoizolaciji brez rednega partnerja. Pozabavaš se lahko sam in na tak način skrbiš za svoje zdravje.

Masturbiranje je nekaj popolnoma normalnega. Bolj ali manj se ga redno poslužujemo vsi, zato je nenavadno, da nam je o tem še vedno nerodno govoriti. Ne gre namreč samo za vir zabave, samozadovoljevanje je odlično tudi za naše zdravje. Zato se ne boj in si sploh v teh kriznih časih vzemi nekaj časa zase.

Pripravi se na boj z virusom in izboljšaj svoj imunski sistem

Samozadovoljevanje, dokler ni preveč agresivno ali pogosto, ima ogromno pozitivnih učinkov za zdravje. Večina jih je sicer povezanih z orgazmom, v času pandemije pa je najbolj varen način za dosego orgazma prav masturbiranje. Spolne odnose imaš lahko s partnerjem, ki s teboj živi, vse ostalo pa trenutno ni več priporočeno zaradi širjenja novega koronavirusa.

Med drugim je trenutno najpomembnejši pozitiven učinek samozadovoljevanja sproščanje kortizola, hormona, ki krepi imunski sistem. Kdo ve, morda ti bo ravno redno masturbiranje pomagalo, če stakneš virus, saj bo tvoj imunski sistem okrepljen. Seveda pa to ne pomeni, da lahko pozabiš na redno vadbo in zdravo prehrano.

masturbiranje, imunski sistem, samozadovoljevanje in zdravje, masturbiranje in zdravje, samozadovoljevanje in imunski sistem, masturbiranje in imunski sistem, koronavirus, virus, pandemija, kortizol, seks, spolni odnos
Vsak ima svojo definicijo, kaj pomeni “redna” masturbacija, pazi le, da ne pretiravaš.

Odličen učinek masturbiranja je prav tako zmanjševanje stresa. Bolj malo stvari te bo tako hitro in dobro sprostilo kot orgazem. Veliko ljudem pomaga zaspati, saj jih pred spanjem sprosti, pa tudi sam počitek je zaradi sproščenosti pogosto prijetnejši. Orgazem prav tako zmanjša bolečino. Ženskam recimo pomaga pri menstrualnih krčih, če so dovolj pogumne, da v tem posebnem času meseca vzamejo stvari v svoje roke.

Raziskovanje svojega telesa, da se boš lahko naslednjič bolj pozabaval z drugim(i)

Navsezadnje pa samozadovoljevanje pomaga pri raziskovanju tega, kaj ti je v postelji všeč. Ugotoviš lahko, kakšen dotik ti je najbolj všeč, katere igračke, če ti je všeč pornografija, erotične zgodbe, fantazijske zgodbe … Vse to ti pa lahko koristi tudi, ko se zabavaš v dvoje (ali kako drugače).

Trenutno je na žalost situacija taka, da če ne živiš s svojim partnerjem, se boš najverjetneje do naslednjega spolnega odnosa naučil veliko o svojem telesu. Ne pozabi pa tudi na to, da imaš še vedno na voljo tehnologijo, ki ti bo pomagala, da se lahko z drugimi osebami pozabavaš na način, ki je varen – na daljavo.

 

DOSTOP.si / MK
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button