Tehnologija

Prihaja pametni telefon s 6 kamerami

Honor Magic 2 ali koliko kamer lahko spravimo na pametni telefon.

Honor si je postavil za cilj, v petih letih postati eden od treh najbolj uspešnih proizvajalcev pametnih telefonov na svetu. Na poti do tja naj bi mu pomagal tudi novi mobilnik Honor Magic 2, ki se med drugim ponaša s kar šestimi kamerami.

Sestrska znamka kitajskega Huaweija, namenjena predvsem mlajšim uporabnikom, je svoj novi pametni mobilnik predstavila prejšnji teden v Pekingu. Telefon ima skoraj 100-odstotno razmerje med zaslonom in ohišjem, procesor naslednje generacije umetne inteligence Kirin 980, virtualnega digitalnega pomočnika s sposobnostjo branja in možnostjo strojnega učenja Yoyo ter fotoaparat s šestimi objektivi, so danes sporočili iz družbe.

Honor je sestrska znamka Huaweija, namenjena predvsem mlajšim uporabnikom.

Honor Magic 2 je tako prvi pametni telefon s šestimi kamerami. Skrite so v drsni zadnji plošči naprave, tri na sprednji in tri na zadnji strani. Glavno tipalo trojne kamere na zadnji strani ponuja ločljivost 16 megapik ob 24-milimetrskem objektivu s tremi lečami in izjemno širokemu kotu. Če uporabnik zadnjo stran telefona zapelje navzgor, se spredaj pojavi fotoaparat s 16-milimetrskim objektivom s tremi lečami.

Novi Honorjev model poganja procesor Kirin 980, prvi mobilni procesor z umetno inteligenco, zasnovan na osnovi 7-nanometrske tehnologije. Telefon je na voljo v različici s šestimi ali osmimi gigabajti delovnega pomnilnika ter 128 oz. 256 gigabajti vgrajenega spomina. Zmogljivost baterije je 3500 mAh.

Cena za Honor Magic 2 se bo na Kitajskem začela pri 3799 juanih (477 evrov). Glede na to, da želi Honor postati tretji največji proizvajalec pametnih telefonov na svetu, je njegov novi mobilnik verjetno kmalu pričakovati tudi na prodajnih policah drugod po svetu. Tretje mesto trenutno zaseda HMD Global, bolj znan kot Nokia. Največja sta ameriški Apple in korejski Samsung.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGSTA
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780HONOR

Sorodni članki

Back to top button