Šport

Svetovne univerzitetne igre: Klemen Vilhar po pritožbi prišel v finale

Peti tekmovalni dan je v dopoldanskih urah prinesel slovenski univerzitetni reprezentanci obilo veselja, saj so se po pregledu posnetka tekme Klemna Viharja v disciplini 3000 m z zaprekami, sodniki odločili, da je bil Klemen med tekom oviran in ga uvrstili v finale. Z današnjim dnem so strelec Jože Čeper, strelka Jagoda Tkalec in tekačica na 400 m Ajda Kaučič končali nastope v Čengduju. Začelo pa se je tekmovanje v sabljanju, kjer smo lahko na tekmovališču danes videli Teia Žorža Zavirška.

Po torkovi zadnji tekmi na atletskem stadionu so Slovenci v univerzitetno vas odšli malo razočarani, saj je Klemena Vilharja po odličnem začetku teka na 3000 m z zaprekami, presenetil kitajski tekač, ki mu je na eni od ovir po nesreči snel tekaški čevelj. Klemen ni stal križem rok in je takoj po teku oddal pritožbo na dogodek, ki mu je včerj dopoldne polepšal dan, saj so sodniki ugodili njegovi pritožbi in ga uvrstili v finale. Finale teka na 3000 m z zaprekami bo na sporedu danes, 3. avgusta, ob 19:25.

svetovne univerzitetne igre

Svoje nastope na Svetovnih univerzitetnih igrah sta danes zaključila tudi Jagoda Tkalec in Jože Čeper, ki sta v ekipnem streljanju z zračno pištolo na 10 m osvojila 17. mesto. Dopoldne je svoj nastop opravila tudi Ajda Kaučič, v polfinalu je v svoji skupini zasedla 5. mesto z rezultatom 54,45 s (končno 11. mesto), kar pa žal ni bilo dovolj za finale. Pa vendar vse čestitke Ajdi za trenutno najboljšo slovensko uvrstitev.

Svoj prvi tekmovalni dan pa so dočakali tudi sabljači. Danes se je v disciplini sablja pomeril Tei Žorž Zaviršek, študent Fakultete za upravo na Univerzi v Ljubljani, ki se v svoji skupini pomeril z Italijanom, Korejcem, Belgijcem, Kitajcem in Nemcem, ki pa so bili boljši in se zato ni uspel kvalificirati v nadaljnje tekmovanje.

SUSA / EJ
SUSA

Sorodni članki

Back to top button