Priložnosti

Turistična zveza Slovenije ti omogoča, da postaneš turistični vodnik

Si med potovanji ti tisti, ki prijateljem in družini rad razlaga o turističnih znamenitostih in jih popelje po neznanem mestu? Sedaj imaš priložnost, da brezplačno pridobiš licenco za turističnega vodnika.

Turistična zveza Slovenije razpisuje 7. tekmovanje za turističnega vodnika, ki je namenjeno mladim od 16. do 29. leta. Turistični vodnik je eden glavnih povezovalnih členov med različnimi kulturami in hkrati tudi eden najpomembnejših predstavnikov destinacije. Nanj se gostje obračajo za nasvete in priporočila, zato sta pomen in vloga turističnega vodnika zelo velika. Posamezniku nabor pridobljenega neformalnega znanja odpira prostor za razvijanje novih veščin in spretnosti, pridobitev določene izobrazbe, mogoče celo zaposlitve.

Preveri svoje znanje turističnega vodenja in osvoji brezplačno opravljanje licence za turističnega vodnika.

Tekmovanje sestavljajo štiri regijska tekmovanja in državno tekmovanje, glavna nagrada pa je brezplačno opravljanje izpita za pridobitev nacionalne licence za turistično vodenje.

Rok za prijavo na tekmovanje je 20. januar 2020. Prijavnico lahko pošlješ na info@turisticna-zveza.si. Več o tekmovanju in pravilniku pa lahko najdeš na spletni strani TZS.

 

 mlad.si
 Pixabay

 

Sorodni članki

Back to top button