IzobraževanjePriložnosti

Postani Naj dijak ali dijakinja 2022/23 in se prijavi na razpis DOS

Razpis za Naj dijaka ali Naj dijakinjo je eden izmed stalnih projektov Dijaške organizacije Slovenije, ki se letos izvaja že desetič.

Namen projekta je izbrati aktivne dijakinje in dijake, ki so uspešni ne le na učnem področju, ampak se v prostem času ukvarjajo tudi z različnimi obšolskimi dejavnostmi, ki velikokrat ostanejo neopažene. DOS želi z zdravo mero tekmovalnosti pri sodelovanju v izboru Naj dijaka spodbuditi dijake k doseganju še boljših rezultatov in ciljev ter hkrati motivirati tiste dijake, ki v obšolskih dejavnostih še niso dejavni.

Kakšna je nagrada za Naj dijaka?

Predvidena nagrada za zmagovalca jubilejnega 10. razpisa za Naj dijaka je plačana pot na eno izmed uglednih ameriških univerz in delo s tamkajšnjim mentorjem. Ciljno univerzo in mentorja bo Dijaška organizacija Slovenije skupaj z American-Slovenian Education Foundation (ASEF) izbrala na podlagi področja udejstvovanja Naj dijaka, njegovih preferenc in razpoložljivosti potencialnih mentorjev.

Kako se prijavim?

Najprej moraš zadostiti določenim pogojem:

  • imeti moraš status dijaka, kar dokažeš s potrdilom o vpisu, ki ga priložiš izpolnjenemu obrazcu in
  • ne smeš sodelovati pri organizaciji izbora, biti član Predsedstva ali Sveta DOS.

Izpolniti moraš vlogo, ki jo najdeš na spletni strani DOS. Vloga se šteje za popolno, če vsebuje še

  • kopijo spričevala,
  • kopijo priznanj oziroma dokazil o dosežkih, ki jih je dijak ali dijakinja dosegla v šolskem letu 2022/23 ter
  • potrdilo o vpisu.

Rok za oddajo kandidature je 14. april 2024 (velja poštni žig). Kandidat mora vlogo poslati po priporočeni pošti na naslov: Dijaška organizacija Slovenije, Dunajska cesta 51, 1000 Ljubljana in po elektronski pošti na naslov razpis@dijaska.org.

Vse vloge bo pregledala komisija v sestavi treh članov (dva člana Presedstva DOS, svetovalec Predsedstva ali Varuh dijakovih pravic ali svetovalec Varuha). Število točk določi komisija. Kandidati jih ne izpolnjujejo ali določajo sami.

DOS
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button