Kultura

Balkan Beyond Borders

Prijave na festival kratkega filma so odprte!

Festival kratkega filma »Balkan Beyond Borders« je tematski filmski festival, ki se vsako leto odvija v drugem balkanskem mestu. Praznuje raznolikost Balkana ter ustvarjalce spodbuja k razmišljanju o aktualnih sodobnih vprašanjih prek medija kratkega filma.

Glavni cilj festivala je motivirati mlade, da izkoristijo svojo ustvarjalnost skozi razmislek o problematičnih vprašanjih v svoji regiji.

Festival »Balkan Beyond Borders« daje novi generaciji filmskih ustvarjalcev možnost ustvarjanja, izmenjave in predstavitve svojih filmov skozi srečanja in sodelovanja. Glavni cilj festivala je motivirati mlade, da izkoristijo svojo ustvarjalnost skozi razmislek o problematičnih vprašanjih v svoji regiji.

Tema letošnjega festivala je ‘e-motion’: »Naš svet je odprt prostor, kjer se znanje, spomini, izkušnje in čustva prenašajo in sprejemajo translokalno. Gibanje lahko prinese spremembe in čustva v naše življenje. Vabimo vse umetnike, da svoje razpoloženje oblikujejo v e-motion’ in delijo z nami svoj kratki film.«

Sestavni del festivala so festivalski dogodki, kot so fotografske razstave, likovne prireditve, mojstrski tečaji, diskusije ter dogodki za mreženje.

 

Pogoji in rok za prijavo

  • sprejemajo vse filmske žanre (fikcija, animacija, eksperimentalni in dokumentarni kratki film ter digitalna umetnost) s trajanjem do 30 minut;
  • vabijo ustvarjalce do 35. leta starosti;
  • tema letošnjega festivala: ‘e-motion’,
  • prijave in oddaja del so odprte od 10. marca do 1. junija 2019.

Festival bo potekal v Atenah, oktobra 2019 (natančni datumi bodo objavljeni julija).

Več o pravilih oddaje in prijavi najdeš na spletni strani FilmFreeway.com.

 

 mlad.si
 splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button