Kultura

Rajzefiber: Festival sprehodov zbira sredstva na Adrifund

Maribor še zmeraj vabi, da spoznamo njegove skrite zgodbe in kotičke, njegovo zgodovino, njegove prebivalce in da se vanj (ponovno) zaljubimo.

Naš Maribor je še zmeraj tu, skoraj natanko takšen, kot smo ga pustili lani. Nekoliko okrušen in robat, s specifikami in lokalnimi “fintami”; (ne)katere razumemo le domačini, za ostale pa so na meji norosti ali celo korak čez. Mesto še zmeraj vabi, da spoznamo njegove skrite zgodbe in kotičke, njegovo zgodovino, njegove prebivalce in da se vanj (ponovno) zaljubimo. Tukaj nastopi Rajzefiber.

Rajzefirbci s tretjim Festivalom sprehodov niso želeli “odkrivati tople vode”, format festivala ostaja podoben lanskemu. Teme sprehodov bodo tako pisane in raznolike, kot je pisano in raznoliko mesto.

Od 25. septembra do 4. oktobra se bomo skupaj sprehajali po mestu.

Festivalske večere bomo zopet preživljali ob pogovorih o najrazličnejših temah, povezanih z mestom, o njegovi preteklosti in upamo, da tudi o prihodnosti ter pokazali, da Maribor še zdaleč ni “gotof”. Prej nasprotno. Maribor je prihodnost. Samo najti jo mora.

Le kakšen bi bil festival, če ne bi na koncu podelili festivalskih nagrad? “Nikakvi!” bi rekli v Mariboru, zato bodo tudi letos podelili tri:

  • Rajzefirbčni šuh za sprehod, ki bo na festivalu od udeležencev sprehoda dobil najvišjo oceno,
  • Rajzefirbčni špancirštok bomo namenili najbolj zvestim udeležencem našega festivala in
  • ker namen Festivala sprehodov ni zgolj pokazati in predstaviti najlepše kotičke našega mesta, ampak želijo tudi opozoriti na mestne črne pike, bodo namenili Rajzefirbčni šniranc predelu mesta, ki bo od udeležencev naših sprehodov prejel največ kritike. V upanju, da bo v Mariboru kotičkov mesta, ki nam niso v ponos, vsako leto manj.Program festivala najdete na spletni strani Rajzefibra.

Adrifund kampanja? Kako lahko pomagamo?

Tako kot mnoge projekte, ki večinoma bazirajo na prostovoljni bazi, je tudi tega v roke zgrabila zlobna teta Korona. Tako je prišlo do tega, da Rajzefiber potrebuje finančno pomoč podpornikov projekta. Finančni vložek ni velik, bo pa zaradi vsakega prispevka Festival sprehodov večji in še boljši, čeprav je slednje težko preseči. Klikni tukaj in pokaži, da je tudi tebi Maribor zlezel pod kožo.

Prispevaj 10 €: Zahvala

Hvaležni za vsak prispevan evro vam bomo Rajzefirbci poslali posebno zahvalo s fotografijo in podpisi ekipe. In seveda s pečatom v vosku.

Prispevaj 20 €: Priponka “Rajzefirbčni prijatelj”

Rajzefirbci smo za vas pripravili posebno priponko, ki ji pravimo “Rajzefirbčni prijatelj”. Vemo, da prijateljev ni nikoli dovolj, zato jo nosite s ponosom.

Prispevaj 70 €: Walk of fame Rajzefibra

Zagotovo ste že kdaj na kakšnem zidu pustili odtis podplata svojega čevlja. Zdaj ga lahko tudi na zidu Rajzefiber “štacune”, na našem Walk of fame.

Prispevaj 100 €: Rajzefirbčni sprehod za 2 osebi

Prav sprehodi so Rajzefirbčna posebnost. Sprehod za dve osebi pa bo dodal tej posebnosti še nekoliko romantičnega pridiha.

Prispevaj 170 €: Klop prijateljev

Klopi so namenjene počitku, urejanju misli in opazovanju mimoidočih. Klop prijateljev, ki jo bomo postavili pred Rajzefibrom, pa ne bo namenjena zgolj temu, na njej bodo tudi vaša imena, imena Rajzefirbčnih prijateljev.

Prispevaj 400 €: Piknik z ekipo Rajzefiber

Iz izkušenj vemo, da se na piknikih rodijo nekatere izmed najboljših idej. No, že sama misel na piknik pa je dobra ideja sama po sebi in z njo ne moremo zgrešiti.

 

 DOSTOP.si, Adrifund
Rajzefiber FB

Sorodni članki

Back to top button