Izobraževanje

UM je objavila razpis za vpis magistrske in doktorske študijske programe

Prvi prijavni rok za vpis na magistrski in doktorski študij se odpira 24. marca 2023 in bo odprt do 8. septembra 2023.

V okviru razpisa za vpis na podiplomski študij je na voljo 64 magistrskih in 35 doktorskih študijskih programov. ​Kandidati oz. kandidatke se v lahko okviru razpisa prijavijo v študijske programe druge in tretje stopnje, ki jih razpisujejo članice – fakultete Univerze v Mariboru. Podrobnejši podatki o študijskih programih so dosegljivi v prika​zovalniku študijskih programov Univerze v Mariboru.

Kako se prijavim?

Na razpis za vpis se lahko prijaviš, tudi če še nisi zaključil predhodnega študija. Moraš pa fakulteti do roka, ki ga ta določi interno, posredovati dokazila o zaključeni predhodni izobrazbi (fakultete bodo te roke objavile na svojih spletnih straneh, lahko se pa obrneš tudi na referrat fakultete). Zaključen predhodni študij ni pogoj za prijavo, je pa pogoj za vpis v študijski program.

Če pričkuješ, da boš predhodni študij zaključil pred vpisom na študijski program v določenem roku, ne pozabi oddati prijave. Prijava po rokih, določenih z razpisom, ni mogoča. Oddaja prijav na podiplomski študij UM je neodvisna od prijav druge javne in zasebne visokošolske zavode.

Prijavo za vpis moraš oddati elektronsko, in sicer preko spletnega portala eVŠ. Ministrstvo bo razpis za vpis objavilo tudi na spletnem portalu eVŠ, na katerem bodo objavljena tudi (pisna in video) navodila za izpolnjevanje prijave za vpis v slovenskem in angleškem jeziku.

Kje dobim še več informacij?

Informacije o razpisanih študijskih programih, možnostih vpisa, vpisnih pogojih in stroških študija pa lahko dobiš tudi v pristojnih referatih fakultet Univerze v Mariboru in na spletni strani moja.UM.si. Lahko se obrneš tudi na e-naslov poststudy@um.si.

Informativni dnevi za vpis na podiplomski študij na Univerzi v Mariboru bodo potekali na posameznih fakultetah na način in v skladu z datumi, ki jih bodo te objavile na svojih spletnih straneh. Podatek bo objavljen tudi na spletni strani moja.UM.si.

moja.um
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button