Tehnologija

Spletna prodaja bo mogoča neposredno na Facebook straneh

Facebook bo spletno prodajo omogočil neposredno na svojih spletnih straneh.

Ameriški tehnološki velikan Facebook bo na svojih spletnih straneh in na Instagramu začel trgovinam ponujati prostor za prodajo svojih izdelkov. Šlo naj bi za pomoč trgovcem, ki jih je prizadela pandemija novega koronavirusa, novost pa obenem predstavlja priložnost za zaslužek tako Facebooka kot trgovcev.

Trgovine bodo lahko ponujale oziroma prikazovale svoje izdelke z nakupom oglasa na Facebooku in Instagramu. Prodaja bo lahko potekala na spletnih straneh Facebooka ali pa bodo lahko trgovci za plačilo uporabljali Facebookovo blagajno. Novost naj bi zagnali v prihodnjih mesecih.

Facebook že uporablja okoli 160 milijonov trgovin ali prodajalcev prek storitve Marketplace.

Ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg je dejal, da bo lahko poslej vsakdo, ki ima kaj prodati, to storil od doma. Glavni namen naj bi bil, da trgovine preživijo v časih kriz, kot je sedanja. Kupci bodo lahko ostali anonimni, lahko pa bodo informacije o nakupih tudi delili prek Facebooka in Instagrama.

Facebook namerava v prihodnje omogočiti prodajo tudi med predvajanji videoposnetkov uporabnikov v živo. Oblikujejo pa tudi program, ki bo kupcem omogočal celo virtualno pomerjanje oblačil in preizkušanje nekaterih drugih izdelkov.

 

 STA
 Pexels
ikona snemalec Facebook

Sorodni članki

Back to top button