Šport

Odprte so prijave na dobrodelni Wings for Life World Run

Ljubljana bo 5. maja 2024 ponovno gostila največji tek na svetu! Naredi nekaj dobrega in teci na Wings for Life World Run!

Kaj je Wings for Life World Run?

Wings for Life Wolrd Run je edinstven dobrodelni tek, ki se hkrati odvija po vsem svetu. Poleg edinstvenega tekaškega koncepta, kjer ciljna črta lovi tebe in ne ti nje, ima dogodek posebno dobrodelno noto. Vsa zbrana sredstva so namenjena dobrodelni organizaciji Wings for Life, ki želi najti zdravilo za poškodbe hrbtenjače. Fundacija podpira mnoge projekte, za lažjo predstavo si 7 raziskav lahko ogledaš tukaj.

Rekordno leto 2023

Kar 206.728 tekačev se je maja udeležilo teka, lani je za primerjavo po celem svetu pred zasledovalnim vozilom bežalo 161.892 oseb. V Sloveniji je sodelovalo 3.448 tekačev, kar je več kot dvakratni lanske udeležbe. Najboljše od vsega – prihodnje leto so cilji še višji!

Kako dolgo moraš teči?

Vse je odvisno od tebe! Zasledovalno vozilo, ki počasi pospešuje, se bo na traso podalo 30 min za startom tekmovalcev, zato ne moramo podati natančnega odgovora. Če se odločiš, da boš na teku hodil, te bo avto ujel hitreje, kot če boš za tek pridno treniral. Za lažjo predstavo lahko na spletni strani opraviš izračun, kdaj te bo ujelo zasledovalno vozilo. Če ciljaš na prvo mesto v Sloveniji, si lahko ogledaš najboljše rezultate, ki smo jih letos videli na sončni strani Alp. Na slovenskem teku sta bila najboljša Katarina Pišotek z 42,2 kilometri in Urban Jereb z 59,2 kilometri. Jernej Slivnik, slovenski paraolimpjski smučar, je kot udeleženec na invalidskem vozičku pred zasledovalnim vozilom bežal kar 23 kilometrov!

Prijavi se!

Edinstvena kombinacija športa, dobrodelnosti, dobre volje in znanosti naredi tek primeren za vse – ne glede na to ali si nazadnje tekel v srednji šoli ali se redno udeležuješ maratonov. Kaj še čakaš? Naredi nekaj zase in za ostale!

Pridruži se 5. maja 2024 na Wings for Life World Run v Ljubljani! Prijave so odprte! Za vse novice sledi Facebook dogodku.

Red Bull
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button