Kultura

Ne-festival gledališča zatiranih 2020

Pri KUD Transformator pravijo, da je povezovanje, izmenjava izkušenj, znanj in spretnosti osnovni namen druženja.

Ne-festival gledališča zatiranih je kreativno in izobraževalno srečanje ustvarjalcev, ki delujejo po metodah gledališča zatiranih v Sloveniji in tujini, pa tudi drugih ljubiteljev gledališča zatiranih.

Letošnji kreativni in izobraževalni ne-festivalski angažma je povzet v geslu “Duh časa”. Ta je posebej ostro zarezal v tkivo civilizacije s privajanjem na virusno krizo, ki je hkrati odkrila, kje vse družba gnije in trohni. V nepričakovanih in zahtevnih časih pa lahko zadiši tudi po spremembah. Ekonomska neenakost, kratenje osnovnih človekovih pravic, okoljska kriza, interes kapitala pred dobrobitjo človeštva so nekateri izmed duhov 21. stoletja. Duhov se ne smemo bati. Potrebno jih je poiskati, spoznati, nasloviti in z angažmajem sooblikovati svet in čas, ki jima pripadamo.

Ne-festival gledališča zatiranih bo potekal od 5. do 9. avgusta 2020.

Ne-festival gledališča zatiranih problematike išče in najde. Z delavnicami, predstavami in spremljevalnim programom, ki vzpostavljajo prostor debate. Omogočajo skupno iskanje rešitev za bolj solidarno ter ljudem in okolju prijaznejšo družbeno ureditev.

Več informacij lahko najdeš na spletni strani KUD transformator.

 

 mladinskakartica.si
kudtransformator.si

Sorodni članki

Back to top button