FotoGlasbaKulturaVideo

Na Božičnem koncertu Medicinske fakultete odmevali praznični zvoki

Društvo študentov medicine Maribor je organiziralo že 15. tradicionalni Božični koncert. Kot rdečo nit koncerta so izpostavili hvaležnost, ki so jo skozi glasbo predstavili študenti glasbeniki Medicinske fakultete, pevski zbor in študentski orkester. Predbožični glasbeni poslastici se je pridružil tudi gost presenečenja, Adi Smolar.

Zadnja sreda pred božičem je bila letos rezervirana za tradicionalni Božični koncert Medicinske fakultete (MF), ki je tokrat, v Unionski dvorani, potekal že petnajstič. Na njem so se predstavili predvsem sedanji in bivši študenti MF, pridružili pa so se jim tudi Študentski orkester Maribor in posamezni glasbeniki. Letos se je študentski izvedbi prvič pridružil tudi posebej povabljen glasbeni gost, ki je do le nekaj dni pred koncertom ostal popolna skrivnost. Koncert je popestril naš najbolj znan kantavtor, Adi Smolar.

Za organizacijo koncerta je poskrbelo Društvo študentov medicine Maribor, prostovoljna organizacija, ki jo sestavljajo predvsem študenti mariborske Medicinske fakultete. Kot cilje večine društvenih projektov navajajo ozaveščanje javnosti o zdravstvenih problemih in vzpodbujanje kritičnega mišljenja, v predprazničnem času pa temu dodajo še sezonsko noto. V tem decembrskem času so zelo aktivni, saj trenutno izvajajo skoraj 20 projektov.

Hvaležnost v prazničnem času

Osrednja nit oz. tema koncerta je bila hvaležnost – kako lahko poleg seznama daril v tem prazničnem času pišemo tudi sezname stvari, za katere smo hvaležni. Na to so se navezovali tudi govorniki skozi koncert. Spregovorili so predsednica Društva študentov medicine Maribor Mojca Jarc, rektor Univerze v Mariboru prof. dr. Zdravko Kačič in dekan MF, dr. med. Ivan Kranjc.

Po nekaj uvodnih pesmih je kot zunanji gost nastopil kantavtor Adi Smolar. Ta je polno dvorano na svoj simpatično hudomušen način popeljal v pričetek koncerta. Napovedal se je tako, da je povedal, da bodo “nastopali medicinci in en pacient”.

Medicinska fakulteta, glasba, MF, Adi Smolar, Unionska dvorana, božični koncert, Društvo študentov medicine Maribor, Študentski orkester Maribor
Napoved Adija Smolarja je bila tako lepa, “da se je počutil dolžnega umreti”.

Po Smolarjevi glasbeni točki, ki je kot običajno vključevala tudi nekaj življenjskih nasvetov, predvsem pa pozitive in prave mere zdrave pameti, so sledili nastopi mladih glasbenikov. Predstavili so se posamezniki in glasbene skupine, koncert pa so s skupnih nastopom zaključili člani Mešanega akademskega pevskega zbora Medicinske fakultete Univerze v Mariboru (MeAPZ MF UM) in Študentski orkester Maribor. Datumu primerno je bila zadnja pesem izjemno praznična in vsem dobro poznana Winter Wonderland.

Medicinska fakulteta, glasba, MF, Adi Smolar, Unionska dvorana, božični koncert, Društvo študentov medicine Maribor, Študentski orkester Maribor | Za zaključek koncerta so moči združili MeAPZ MF UM in Študentski orkester.
Medicinska fakulteta, glasba, MF, Adi Smolar, Unionska dvorana, božični koncert, Društvo študentov medicine Maribor, Študentski orkester Maribor | In občinstvo je uživalo ves čas koncerta.

  Glasba dopolnjena z dobro hrano

  Po končanem koncertu je sledila praznična pogostitev, ki so jo pripravili študenti MF v okviru projekta Gourmed. Tako so obiskovalci ob zdravih, a zelo okusnih prigrizkih po koncertu lahko med seboj delili vtise o preteklem večeru.

  Mladi populaciji obiskovalcev primerno pa je Božičnemu koncertu sledil še after party v Jazz klubu Satchmo. Tam sta nastopili skupini Dizopen in Internisti, ki sta se predstavili tudi že na koncertu.

   

  Sara VOCOVNIK
  Patrik KOCIPER
  ikona snemalec Boris OČKERL

  Sara Vocovnik

  Novinarka

  Sorodni članki

  Back to top button