Šport

Vse pripravljeno za jubilejni 30. Plava Laguna Croatia Open Umag

Na tiskovni konferenci, ki je potekala v centru Triglav Lab v Ljubljani, so predstavili program 30. teniškega turnirja Plava Laguna Croatia Open Umag in eno od zvezd letošnjega turnirja Aljaža Bedeneja.

Na turnirju, ki bo potekal od 12. do 21. julija, bo trenutno 97. igralec sveta nastopil že devetič, najboljši rezultat v Umagu pa je zabeležil leta 2013, ko se je z zmago nad Aleksandrom Dolgopolovom prebil do četrtfinala. „Umag slavi svoj 30. turnir, jaz pa bom v času turnirja proslavil 30. rojstni dan. Upam, da si bom podaril najboljše možno darilo in dosegel dober rezultat. Bilo bi odlično proslaviti na ta način s svojimi navijači, ki jih je tam vedno veliko, s tem pa bi se rad tudi zahvalil vsem v Umagu za izjemno gostoljubnost v vseh teh letih,“ je povedal Aljaž Bedene.

V Umag prihaja 15. teneški igralec sveta

Svoj prihod je poleg Bedeneja potrdil tudi trenutno 15. teniški igralec sveta Borna Ćorić, ki ga z Umagom povezujejo prečudoviti spomini. Tam se je že kot 16-letnik prvič uvrstil v glavni žreb ATP-ja. Že naslednje leto pa si je na istem mestu priboril tudi prve zmage ATP v karieri. Ćorić je na letošnjem Mastersu 1000 v Monte Carlu prišel do četrtfinala, v katerem ga je porazil Fabio Fognini, ki je na koncu osvojil turnir. Italijan, ki je trenutno na 11. mestu posamezne lestvice ATP, je umaški turnir osvojil leta 2016. Svoj prihod je potrdil tudi letos, zato bo prav gotovo tudi tokrat ambiciozno stopil na peščena tla turnirja Plava Laguna Croatia Open Umag.

Poleg igralcev se na umaški turnir vedno z veseljem vračajo tudi obiskovalci, med katerimi je veliko število slovenskih ljubiteljev tenisa. Saj v Umagu navijajo za svoje najljubše igralce in uživajo v bogatem desetdnevnem programu. Del umaške teniške zgodbe je že nekaj let tudi Zavarovalnica Triglav, ki vseskozi spodbuja šport in zdrav način življenja, ob tej priložnosti pa je tudi organizirala tiskovno konferenco.

Med številnimi udeleženci so bili poleg predstavnikov Triglava tudi predstavniki družbe Hrvatska elektroprivreda, ki je vodilna energetska družba na Hrvaškem in že nekaj let podpira ATP Umag. Tako bo tudi letos že tretjič v sklopu turnirja organizirala Hepi turnir, na katerem bodo tekmovali tudi odjemalci HEP Energije iz Slovenije.

Center vrhunskega tenisa, spektakularnih ekshibicij, dobre zabave z domačimi in svetovnimi zvezdami ter izjemne gastronomske ponudbe.

V soboto, 13. julija, bosta 30. turnir z ekshibicijskim dvobojem odprla Goran Ivanišević in Goran Prpić. Gledalci bodo uživali v „ponovitvi“ prvega finala umaškega turnirja, ki sta ga oba Gorana odigrala leta 1990. Po tej ekshibiciji se bo zabava preselila v Dance Areno. V Dance Areni bo na otvoritvenem koncertu nastopil eden najbolj znanih Istranov Tony Cetinski, ki s posebnim zadovoljstvom pričakuje tudi letošnji nastop. Pred koncertom je povedal, da pripravlja zvočno in vizualno kakovosten nastop in odlično zabavo. Poudaril je tudi, da je zanj najpomembneje, da se bodo obiskovalci dobro zabavali in da skupaj s svojim bendom da vse od sebe.

V sredo, 17. julija, bo na vrsti drugi ekshibicijski dvoboj med Goranom Ivaniševićem in Patrickom Rafterjem, ki bosta publiki „v živo“ predstavila legendarni finale Wimbledona iz leta 2001, takoj po dvoboju pa se bodo gledalci lahko razplesali ob glasbi DJ-ev in stalnih gostov splitske Ultre W&W. V sklopu bogatega zabavnega programa bodo nastopili Queen Tribute band. Queen Tribute band bodo priredili pravi spektakel največjih uspešnic ene najvplivnejših skupin vseh časov. Oder pa bodo razgrele tudi izvedbe svetovno znanih DJ-ev. Pravi show bo priredil Salvatore Ganacci, ki s svojimi nastopi navdušuje občinstvo na Tomorrowlandu v Umagu. V Dance Areni pa bo obiskovalce navdušil tudi atraktiven Gianluca Vacchi. Zadnji bo nastopil Mike Candys, eden najbolj iskanih klubskih izvajalcev na svetu. Candys bo poskrbel za edinstveno doživetje s house, dance in electro house ritmi.

Bogat spremljevalni program

Odlično zabavo bo ponudila tudi Social Arena, kjer bodo potekali žrebanje in pogovori z uspešnimi športniki in rekreativci. Na voljo bodo fitnes vadbe na prostem, od 13. do 15. julija pa se bodo obiskovalci lahko pomerili tudi na gaming turnirju. Good Game Global organizira prvenstvo Mario Kart in tekmovanje Beat Saber, obiskovalci pa bodo lahko uživali tudi v t. i. 3-day stand alone cornerju.

Za ljubitelje vrhunske hrane bo Istria Gourmet Festival obvezen del turnirja. Bogastvo istrskih specialitet in najokusnejših vin. Bo poskrbelo za trenutke pravega gastronomskega užitka, ki jih bodo obiskovalci tudi letos doživeli na številnih točkah. V sklopu programa Skriti čari istrskih vin bo potekal izbor najboljšega med najboljših vin. Zmagovalec bo na koncu tudi osvojilo laskavi naslov ATP vino leta 2019.

 

Plava Laguna Croatia Open Umag
 Plava Laguna Croatia Open Umag

Sorodni članki

Back to top button