Šport

Slovenska nogometna reprezentanca za EP drevi proti Severni Irski

Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 po slovenskem času igrala osmo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024. V Belfastu se bo merila s Severno Irsko. Ob dejstvu, da so blizu uvrstitvi na zaključni turnir, v slovenskem taboru znova napovedujejo lov na tri točke.

Če bi izbrancem Matjaža Keka sploh prvič uspelo zmagati v Belfastu, bi to pomenilo, da bi imeli v skupini H 19 točk in da bi jih od želenega nastopa v Nemčiji ločili še dve točki. Te bi morala reprezentanca iskati v gosteh pri Danski in doma proti Kazahstanu.

V skupini H je po sedmih krogih stanje takšno, da sta na prvih dveh mestih, ki vodita na EP, Slovenija in Danska s po 16 točkami, možnosti imata še Finska in Kazahstan s po 12 točkami, a so Finci v slabšem položaju v primerjavi s Slovenijo zaradi medsebojnih tekem.

Spomnimo, v soboto so Slovenci na krilih dveh golov Benjamina Šeška, ki kljub udarcu v glavo na omenjenem obračunu pravi, da bo nared v Belfastu, odpravili Fince s 3:0 in tako bodo polni samozavesti stopili na stadion Windsor Park.

“Ne vem, zakaj bi bila evforija, še trije koraki so pred nami. Jasno je, da smo z zmago proti Finski naredili, kar smo želeli vsi. Izziv, ki nas čaka jutri, pa je, upam, dovolj velik in z motivacijo, ker Slovenija še ni prišla do točk v Belfastu,” je tik pred letom v Belfast povedal selektor Kek.

“Treba bo biti osredotočen”

Pri gostiteljih ne bo kaznovanega Paddyja McNaira, prav tako so domači brez možnosti v skupini, ampak na to ne gre računati, opozarja Kek in poudarja osredotočenost. Selektorja veseli tudi dejstvo, da reprezentanca nima težav s poškodbami.

“Zavedanje je, da prihajajo odločilne tekme in utrip je pri tem malo višji, ampak to je v redu. Tu ti ne more biti vseeno. Treba pa bo biti osredotočen,” je še povedal Kek, ki je z reprezentanco na zadnjih 13 tekmah doživel le en poraz.

Slovenija, 59. na lestvici Mednarodne nogometne zveze, je Severno Irsko, ki je 74., v teh kvalifikacijah v Ljubljani odpravila s 4:2, sicer pa je z njo odigrala še pet tekem, na teh ima še eno zmago, en neodločen izid in tri poraze.

Tekmo v Belfastu bodo sodili Romuni Istvan Kovacs, Vasile Florin Marinescu in Ovidiu Artene.

STA
Facebook NZS

Sorodni članki

Back to top button