Bivanje

Airbnb je na zahtevo EU izboljšal način predstavljanja ponudbe

Družba Airbnb je na zahtevo Evropske komisije in organov za varstvo potrošnikov izboljšala način predstavljanja ponudb za kratkoročno oddajo stanovanjskih nepremičnin.

Po novem bodo npr. uporabniki Airbnb pri iskanju nastanitve z izbranimi datumi na strani z rezultati iskanja videli končno ceno, vključno z vsemi obveznimi stroški in pristojbinami. Med temi stroški in pristojbinami so stroški storitve, čiščenja in lokalne takse.

Cena, ki jo boš videl ob rezervaciji je tudi cena, ki jo boš plačal na koncu.

Kot so sporočili iz Bruslja, je Airbnb storitve tako uskladil s potrošniškim pravom EU. Spletna platforma zdaj jasno razlikuje tudi med tem, ali ponudbo za nastanitev oglašuje zasebni gostitelj ali podjetje.

Poleg tega lahko zdaj na spletni strani najdeš tudi povezavo do platforme za spletno reševanje sporov. Airbnb je spremenil pogoje uporabe. Pogoji sedaj jasno določajo, da lahko uporabniki vložijo tožbo zoper Airbnb pri sodišču države, v kateri imajo stalno prebivališče. Pogoji uporabe tudi spoštujejo osnovne zakonske pravice uporabnikov, da tožijo gostitelja v primeru osebne ali druge škode.

Pogoji uporabe določajo še, da Airbnb ne sme enostransko spreminjati pogojev poslovanja, ne da bi o tem vnaprej jasno obvestil uporabnike in ne da bi jim pri tem dal možnost odstopa od pogodbe.

Ob rezervaciji boš tako dobil točno to, kar vidiš. Hkrati pa boš lahko rezervacijo hitro in preprosto primerjal s hotelom ali drugo nastanitvijo preko spleta. Cena, ki jo boš dobil na strani z rezultati iskanja, bo enaka znesku, ki ga boš plačal na koncu.

 

 STA
 Pixabay

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button