Priložnosti

Odprt razpis Veter v laseh 2020

Športna unija Slovenije vabi k sodelovanju športna društva, organizacije in šole v športno-družbeni akciji "Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti", ki se bo letos odvila že 25. leto zapored.

Osrednji cilj akcije je otrokom in mladostnikom ponuditi brezplačne športne aktivnosti. Namen teh pa je, da se jih tako spodbuja v aktivno preživljanje prostega časa in redno športno udejstvovanje. V sklopu akcije so otrokom in mladim na voljo raznolike športne aktivnosti v obliki brezplačnih eno ali večdnevnih dogodkov in brezplačnih programov vadb, ki imajo cilj ozaveščanja o pomenu gibanja in aktivnega preživljanja prostega časa kot alternative vsem oblikam zasvojenosti. 

V projekt se lahko vključijo izvajalci iz vrst športnih društev in zvez, osnovnih in srednjih šol, mladinskih centrov in sorodnih organizacij. Vključijo se lahko z izvedbo:

  • eno ali večdnevne športno-družabne prireditve za otroke in mladino, 
  • brezplačnega programa športne vadbe za otroke in mladostnike. 

Izvajalcem akcije bodo omogočili ustrezno strokovno, promocijsko, informacijsko in organizacijsko podporo skladno s pridobljenimi sredstvi Fundacije za šport iz javnih virov za leto 2020. 

Razpis traja od 1. junija 2020 do 31. oktobra 2020 oziroma do porabe razpoložljivih sredstev. Vsak izvajalec lahko prijavi več dogodkov. Besedilo razpisa je na voljo tukaj, več informacij lahko najdete tukaj.

 

 mlad.si
Pixabay

Sorodni članki

Back to top button