Delo

Kompetence s katerimi boste navdušili delodajalca

Ne glede na to, ali ste šele v začetnih korakih izobraževanja ali pa že dalj časa razmišljate o svoji karierni poti je pomembno, da si zastavite vprašanje: ''Ali sem s svojimi znanji kompetenten na trgu dela?''.

Ne glede na vaše interese obstaja nekaj ključnih veščin, ki vam prav prišle v mnogih panogah tudi, če se vaši poklicni interesi sčasoma spremenijo. V nadaljevanju predstavljamo spretnosti, ki jih v svojih zaposlenih iščejo tako trenutni, kot tudi tvoji bodoči delodajalci.

Analiza podatkov

Podatki so hrbtenica mnogih organizacij, vaša sposobnost organiziranja, analiziranja, interpretiranja ter predstavljanja teh podatkov, pa so pri tem ključnega pomena. Natančneje, sposobnost pregleda organiziranih podatkov in vzpostavljanje akcijskega načrta na podlagi le teh, vam pri iskanju zaposlitve predstavlja veliko konkurenčno prednost pred ostalimi kandidati.

Excel

Katero je najpomembnejše orodje na področju organiziranja in analiziranja podatkov? Exel! Kot smo že navedli, so podatki hrbtenica mnogih organizacij, zato je znanje in spretna uporaba orodja Excel zlata jama, ki poveča vašo zaposljivost in karierne možnosti na mnogih področjih.

Kreativno razmišljanje

Ker se svet spreminja hitreje kot kdajkoli prej, so delodajalci navdušeni nad tistimi, ki znajo gledati širše. Delodajalci si želijo ljudi, ki si drznejo razmišljati izven okvirjev, deliti nove ideje in predlagati izboljšave.

Komunikacijske spretnosti

Delodajalci od samega začetka iščejo močne komunikacijske veščine. Želijo vedeti, da boste podjetje učinkovito zastopali pri komunikaciji s sodelavci in strankami. Najpomembneje pa je, da želijo videti, da lahko svoje stališče jasno delite na jedrnat in profesionalen način.

Še nisi prepričan, kako lahko te kompetence pridobiš? Spremljaj delavnice Nefiks karierne rešitve – Manager družbenih omrežij in postani kompetenten posameznik na trgu dela.

 

 talentiran.si (vir)
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button