PriložnostiTehnologija

Microsoft za študentke in diplomantke organizira hekaton Women in AI

Podjetje Microsoft in skupnost Coderspace organizirata dvodnevni spletni dogodek Hackathon Women in AI. Potekal bo 8. in 9. marca, njegov namen pa je navdihniti mlade ženske in jih pripraviti za poklicno pot na področju umetne inteligence. Namenjen je univerzitetnim študentkam iz jugovzhodne Evrope. Prijave na dogodek zbirajo do 25. februarja

Na hekatonu Women in AI, ki bo potekal na platformi Microsoft Teams, bodo udeleženke dobile priložnost sodelovanja v mednarodnih ekipah, pri čemer bodo lahko uporabljale storitve umetne inteligence Microsoft Azure. Pod sloganom Umetna inteligenca za dobro bodo ustvarjale pilotne projekte s pozitivnim vplivom na svet, so v sporočilu za javnost zapisali pri Microsoftu.

Poleg tega bodo lahko prisluhnile gostujočim predavateljem in spoznale podobno misleče posameznice, ob tem pa jim bo strokovna žirija posredovala povratne informacije. Cilj dogodka je po njihovih navedbah udeleženkam omogočiti izkoriščanje moči umetne inteligence in sodelovanje pri inovativnih projektih na tem področju.

Kdo se lahko prijavi?

Hekaton Women in AI je namenjen univerzitetnim študentkam iz jugovzhodne Evrope, kar vključuje Turčijo, Grčijo, Malto, Ciper, Srbijo, Hrvaško, Bolgarijo in Slovenijo. Prijave na dogodek lahko posameznice ali ekipe, ki štejejo največ štiri članice, oddajo do 25. februarja prek spletnega obrazca. Najboljši projekti bodo prejeli nagrade in certifikate, so še sporočili.

Več informacij lahko najdeš na Microsoftovi spletni strani.

STAkrog
Microsoft

Sorodni članki

Back to top button