Šport

Simon Marčič na pripravah za Dakar 2021 osvojil Kanin

Reli Dakar 2021 bo ponovno imel slovenskega predstavnika. Simon Marčič se bo na najtežjo vzdržljivostno dirko na svetu podal že sedmič.

Kljub temu, da po svetu “vlada” covid-19 so organizatorji reli Dakar očitno tako dobro dodelali varnostne ukrepe, da bo vzdržljivostna dirka izvedena tudi prihodnje leto. Na reli Dakar 2021 pa se že intenzivno pripravlja tudi slovenski predstavnik Simon Marčič.

Terenski in tudi vremenski pogoji s katerimi se soočajo tekmovalci, so specifični in ekstremni. To pomeni, da morajo tudi udeleženci relija Dakar 2021 trenirati pod takšnimi oz. tem čim bolj podobnim pogojem. Javni zavod Sončni Kanin je Marčiču to tudi omogočil. Najvišje slovensko smučišče je nekaj kar je najbližje voznim pogojem na reliju Dakar in je simuliralo vožnjo 2. in 4. etape na Dakar 2020.

Gruščnata podlaga, naklon in nadmorska višina, lani so na Dakarju nekajkrat presegli višino 2000 metrov, so mu omogočili, da je opravil visokokakovosten trening. Rezervoarje svojega 180 kilogramov težkega tekmovalnega Dakar motorja je Simon Marčič napolnil do vrha. Njegova Husqvarna 450 Rally ima tri rezervoarje. Pri pripravah na ta trening je torej mislil na sleherni detajl, ki bi vožnjo naredil čim bolj podobno startu prave etapne dirke. Osvajanje in na koncu tudi osvojen vrh Kanina sta služila kot dober test vzdržljivosti. Ne le njega, ampak tudi motorja s katerim se bo podal tudi na Dakar 2021.

 

Priprave na Dakar 2021 se nadaljujejo

“Vsako leto sem se na Dakar zelo pripravljal. Treningi so bili usmerjeni in visoko intenzivni. Menim, da še nikoli nisem bil tako dobro pripravljen na Dakar kot sem zdaj. Tako fizično, kot tudi psihično,” je po končanem treningu na Kaninu povedal Simon Marčič.

S tem pa se njegove intenzivne priprave na naslednji Dakar še niso zaključile. V kratkem se bo s touring motorjem odpravil na 1000 km dolgo pot po Sloveniji.

Po zaključenem reliju Dakar 2020 smo s Simonom opravili kratek in zanimiv intervju v katerem je razkril marsikatero prigodo, ki se mu je zgodila na preteklih Dakar dirkah.

   

  Tomislav PETROVIĆ
   Denis JANEŽIČ
  ikona snemalec Denis JANEŽIČ

  Tomislav Petrović

  Bivši odgovorni urednik

  Sorodni članki

  Back to top button